OPSKRIFTEN PÅ “EN RIGTIG MAND”

03/11/2019 0 Af Pia

Jeg har nok overhørt den dummeste samtale I FUCKING VERDEN, på min arbejdsplads, for noget tid siden. Den handlede om hvad RIGTIGE mænd gør, og hvad de ikke gør. Både mænd og kvinder joinede samtalen med ligeså stor iver, som jeg har når jeg ser en pakke flødeboller. Der var især fokus på hvad man IKKE gør, hvis man er en rigtig mand. Og hey? Hvornår fanden er man egentligt en rigtig mand? Og burde vi kvinder måske ikke lige stoppe op en gang, og tænker over hvor mange gange vi egentlig har delt citatet “A real woman is whatever the fuck she wants to be”. Gør det sig ikke også gældende for mænd, eller hvad?

Hvad der virkelig pissede mig af ved samtalen, var at der på ingen måde var tale om personlige egenskaber som ansvarlighed, ærlighed, betænksomhed, klog osv. i den dur. Det handlede om hvad rigtige mænd gik i, sagde, spiste, lavede, arbejdede med.. F.eks. så bager rigtige mænd ikke – men rigtige mænd må gerne lave sydamerikansk mad. Rigtige mænd boxer – de kan ikke gå til twerking. For så er man ikke en RIGTIG mand. Jeg sprudlede af raseri! Hvor er det bare pisse hyklerisk altså. Hvor fanden blev nogle af de nedenstående holdninger af, rundt om bordet? Dem, og mange flere, synes jeg altså manglede, som et argument for hvad en “rigtig” mand er.

 • En rigtig mand, er en der følger sit hjerte
 • En rigtig mand, er en der vil skide på ovenstående fordomme
 • En rigtig mand, er en der klæder sig i det han kan lide at have på
 • En rigtig mand, er en der går op i den madlavning som han selv finder interessant
 • En rigtig mand, er en der dyrker den sport han selv synes er sjov
 • En rigtig mand, er en der ikke har et konservativt blik på kønnenes roller
 • En rigtig mand, er en der er kærlig
 • En rigtig mand, er en der er givende
 • En rigtig mand, er en der er ansvarsbevist
 • En rigtig mand, er en der er arbejdsom
 • En rigtig mand, er en der er ambitiøs
 • En rigtig mand, er en der er gavmild