ANALSEX: SÅDAN BOLLER MAN I RØVEN

ANALSEX: SÅDAN BOLLER MAN I RØVEN

22/11/2019 0 Af Pia

Analsex er ikke det sværeste i verden, men det er heller ikke noget, man går i gang med helt uden forberedelse. Røvhullet er ekstremt følsomt og kan give meget nydelse. Og meget smerte, hvis man ikke ved, hvad man laver.

  • Er røvhullet lavet til at blive bollet? Find svaret her.

Her er en guide er til alle, der gerne vil udforske røvhuller – deres eget eller andres. Husk, at alle er forskellige. Måske skal nogle af tipsene justeres, så de passer til dig.

Prøv dig frem. Tag det roligt. Gør kun det, du har lyst til!

Udgivet i Queer Jihads bog fra 2013 og i Kvinde, kend din krop, 2013

1. Slap af og hav et godt forspil

Det vigtigste er, at du slapper af og er tryg. En god måde at komme til at slappe af på, er at have et godt forspil.

Prøv at udskyde selve penetrationen så længe som muligt. Massér din partner. Blødgør området omkring røvhullet med varme, spyt, kys, slik, nussen, fingrene, håndfladerne. Læg hånden på røven med en finger op langs revnen og lad den ligge sådan noget tid. Mærk, hvordan røvhullet strammes og slappes. Føl dig tryg. Gør din partner tryg. Slap af i kroppen. Gør dig tung. Træk vejret dybt og langsomt. Lyt til din partners vejrtrækning. Bliv ophidset, liderlig, træt.

Hvis I ikke slapper af, kan det gøre ondt på den, der bliver bollet (den passive), og den aktive (den, der boller) kan have svært ved at holde sig stiv. Tag det roligt, tag god tid.

2. Brug glidecreme

Røvhullet producerer ikke selv glidemiddel, så uden glidecreme gør det ondt at blive bollet i røven. Smør glidecreme ind i røvhullet, rundt omkring det og på det, der skal derop. Smør kun glidecreme udenpå kondomet, ikke indeni, så det glider af. Hellere for meget end for lidt.

Husk at olie-baserede ting (som vaseline, mad-olie, massage-olie, osv.) opløser kondomer, så det duer ikke til sikker sex. Vandbaserede og silikonebaserede glidecremer er bedre. I nødstilfælde kan man bruge masser af spyt.

3. Start langsomt – tag det roligt

Start med en finger. Husk at klippe negle og vaske fingre først. Brug masser af glidecreme. Massér balderne. Massér rundt omkring åbningen. Slik. Pust. Kys. Nus. Pres langsomt og forsigtigt mod åbningen i en roterende bevægelse.

Hvis det gør ondt, så hold fingeren helt stille og tæl til 15, indtil smerten er gået væk, og hullet igen er afslappet. Pres så lidt mere. Det er normalt, at røvhullet strammer sig sammen, når man presser på det, så hold små 15-sekunders pauser for hvert lille ryk, så røvhullet får tid til at slappe af igen. Centimeter for centimeter kommer fingeren ind, og på et tidspunkt kommer du gennem ringmusklen. Du kan mærke den stramme om fingeren som en ring, og indenfor er der varmt.

Når du har prøvet med en finger, prøver du måske med to. Måske køber du en dildo. Start med en lille en. Lad være med at bruge ting, der kan knække oppe i røven, som fx grøntsager eller stearinlys. Sørg for at bruge ting, der har en slags ”fod” eller modhage, så de ikke forsvinder deroppe. Batterier, deodoranter osv. er ikke smart.

Når du skal lege med røven med en anden person for første gang, så aftal for eksempel, at I ikke vil bolle. Det giver ro til at udforske hinanden uden at være nervøse for, hvordan det bliver at bolle. Vent med penetration, til I begge to føler jer helt parate og trygge. Selvom man er erfaren, kan det godt gøre ondt nogle gange. Men så trækker man bare langsomt ud, venter lidt og fortsætter. Når man er lidt mere øvet, gør det som regel ikke ondt. Det er ikke, fordi man er blevet slap, men fordi man har lært at kontrollere muskulaturen og lært at slappe af.

Tag det roligt og gå langsomt frem. Husk at du på ethvert tidspunkt kan sige, at du gerne vil stoppe, have en pause, sætte tempoet ned, skifte stilling, have mere glidecreme eller bare snakke eller sove.

4. Øv dig alene

Udforsk din krop. Rør ved dig selv. I sengen, i badet, når du ser fjernsyn. Øv dig i at sætte et kondom på, at bruge glidecreme, at bruge en dildo, at finde dit g-punkt, at holde dig ren, at finde de steder, hvor det føles godt. Når man onanerer, lærer man sig selv og sin krop at kende.

Glem ikke dit røvhul, bare fordi du ikke kan se det.

5. Den rigtige stilling

Der er tusind forskellige stillinger, men som nybegynder er det godt at finde en stilling, hvor begge parter kan slappe af i kroppen, og hvor den passive har kontrollen. Du kan have i baghovedet, at når man har knæene bøjet og trukket op mod brystet, er der god adgang til røvhullet. Og rectum, som ellers er krum, er rettet mere ud, så det er lettere at trænge ind.

Analsex: Sådan boller du i røven.

AKTIV ELLER PASSIV? Den, der stikker noget ind, kalder man aktiv og den, der får noget stukket op, kalder man passiv. Nogle bruger de engelske ord top (aktiv) og bottom (passiv). Nogle mennesker er kun aktive, nogle er kun passive. Nogle kan lide begge dele (versatile). Nogle kan lide at være passive med nogle og aktive med andre. Nogle er aktive i 10 år og bliver så passive. Og så videre. Foto fra filmen I Love You Phillip Morris

En god stilling for nybegyndere er, at den aktive ligger på ryggen, og den passive sidder overskrævs og i sit eget tempo glider ned over pikken. På den måde har den passive kontrol, og man har øjenkontakt.

En anden god stilling er at ligge i ske. Den passive kan med en hånd på den aktives røv have kontrollen, og samtidig ligger begge parter ned og kan derfor slappe helt af i kroppen og have fuld kontrol over deres bevægelser.

6. Alle er forskellige

Vores kroppe er forskellige. Forskellige ting er placeret forskellige steder, har forskellig størrelse, form og følsomhed, og det er forskelligt, hvad vi hver især kan lide. Hvis pikken er krum, skal du måske ligge i en anden stilling, end hvis den var lige. Hvis du har haft dårlige erfaringer med (anal)sex, skal du måske være ekstra opmærksom på at finde en partner, der lader dig have kontrollen. Nogle kan lide det hårdt, andre kan lide det blidt. Og så er der nogen, der slet ikke kan lide det. Prøv dig frem. Respekter dig selv. Respekter din(e) partner(e).

7. Hold det rent

Gå på toilettet en halv til to timer før analsex. Det er tricket. Tør dig ordentligt, tag eventuelt et bad eller vask dig. Hav et håndklæde eller noget toiletpapir ved hånden, når du har sex, så du kan fjerne glidecreme osv.

Hvis du vil, kan du vaske indersiden af din røv med vand. Det hedder anal douche. Med en lille pumpe pumper man vand op i røven, lader det være der et øjeblik og trykker det ud ned i toilettet med de rester af lort, der kan være i endetarmen. Gør det et par gange, indtil det vand, der kommer ud, er rent. Brug almindeligt rent vand i kropstemperatur, aldrig sæbe eller lignende. Det udtørrer slimhinderne og øger risikoen for rifter.

Du kan også skrue brusehovedet af bruseren og bruge slangen, men så skal du være forsigtig med, hvor meget vand der kommer op. Sørg for at få alt vandet ud før sex, så det ikke kommer ud imens.

Anal douche er ikke så sundt, fordi det er hårdt for den tynde hud og slimhinderne i endetarmen, så man skal ikke gøre det for tit.

8. Øvelse gør mester

Det er almindeligt, at analsex føles sært de første gange. Det kan føles, som om man skal skide, fordi endetarmen sender signal til hjernen om, at den er fuld og gerne vil tømmes. Men den er jo ikke fuld af lort, og det skal hjernen lige forstå.

Det kan også føles, som om man skal tisse, fordi pikken trykker på blæren, som ligger op ad tarmvæggen, så det føles som om, den er fuld og vil tømmes. Det skal hjernen også vænne sig til. Hvis du har det, som om du skal tisse, kan du skifte stilling, så pikken ikke trykker på blæren (blæren ligger på forsiden af endetarmen ud mod maven).

Desuden skal muskulaturen i området vænnes til de nye fornemmelser, ikke mindst ringmusklen. Det er normalt, at det gør en smule ondt de første gange, og at man bliver nødt til at holde pauser og tage det langsomt.

Analsex: Sådan boller man i røven.

Nogen siger, at røvhullet ikke er lavet til at blive bollet. Men passer det? Find svaret her. Foto: wikipedia

Selv hvis man er erfaren, kan det nogle gange gøre lidt ondt, lige når man får noget ind. Det skyldes, at det er en instinktiv reaktion fra ringmusklen at trække sig sammen, når der er noget, der prøver at komme ind. Men ligesom med de fleste andre muskler, kan man lære at kontrollere ringmusklen og stramme og løsne den med vilje. Prøv engang at stramme balderne. Så vil du mærke, at du spænder røvhullet, og når du giver slip, løsnes det igen.

Og så er der Det Store Tabu i forhold til at blive bollet i røven, som skal overvindes. Vores kultur er fuld af ideer om, at det er ydmygende og forkert, som når man siger, at man er blevet taget i røven, når man er blevet snydt.

Analsex forbindes med ydmygelse, dominans, udnyttelse og underkastelse, og det ligger alt sammen i baghovedet, når man får sine første baghylere. Som de fleste fordomme er tabuer omkring analsex fjollede og præget af uvidenhed og frygt for det ukendte. Man skal også oppe i hovedet vænne sig til, at det at blive kneppet i røven er dejligt, sjovt og helt i orden.

Giv ikke op efter den første gang. Tag det som en opdagelse.

9. Tag kondom på

Analsex er den farligste form for sex, når det kommer til hiv/aids og andre seksuelt overførste sygdomme. Røvhullet er fuld af bittesmå blodårer, som nemt kan blive beskadigede. Tarmvæggen er kun en tynd membran, og sygdomme kan let overføres mellem dig og din partner. Men heldigvis kan man beskytte sig. Brug altid kondom og glidecreme, når du har analsex, også med folk du kender godt og stoler på.