10 SKILLS JEG HAR FÅET VED AT VÆRE GRAVID

10 SKILLS JEG HAR FÅET VED AT VÆRE GRAVID

03/11/2019 0 Af Pia

1. Jeg er blevet enormt god til at samle ting op fra gulvet, med mine tæer. Eftersom at det føles som om man har løbet 7 marathons når man har bukket sig ned en enkelt gang, så bliver man kreativ når man taber ting på gulvet. Har nærmest udviklet abetæer.

2. Jeg er blevet en fucking champ til at sigte og ramme med mit tis. Det er sådan noget som regelmæssige urinprøver gør ved en, og jeg kan anbefale at man hurtigt får styr på teknikken, for ellers ender man op med at være semi-badet i tis hver gang man er ved lægen og jordemoderen under graviditeten. Og det er tit, kan jeg afsløre. Jeg tænker at denne skill måske kan bruges som et partytrick når jeg ikke længere er gravid?

3. Jeg er blevet sygt god til at balancere både kopper, glas og tallerkner på min kæmpe vom, når jeg ligger i sofaen. Det er nok også ca den eneste praktiske ting der er forbundet med at være gravid; jeg er et omvandrende bord/hylde. Okay, det er også rimelig praktisk ikke at skulle beskæftige sig med menstruation.

4. Jeg er blevet totalt åben og uforlegen når jeg er ved lægen og på apoteket. Det rør mig ikke det midste, at skulle sige til den kære apotekerdame, at jeg skal have noget effektivt imod hæmorider. Havde der været for et år siden, så havde jeg gruet for at skulle bede om sådan noget. Forleden var jeg inde at købe klyx på apoteket, og det fik jeg uden skam, nærmest råbt til den kære dame. Jo jo.

5. Jeg har udviklet min kreative sans imens jeg har været gravid. Jeg er egentligt overhovedet ikke “gør-det-selv-typen”, men her imens Lilleskid har tumlet rundt i min mave, så har jeg faktisk været kreativ. Det var bare et eller andet hyggeligt over tanken om at hun har nogle ting, som jeg selv har lavet til hende. Og hallo, det ligner ikke engang lort, det jeg har kastet mig ud i. Yay me.

6. Jeg er blevet super-sluger. Jeg har altid hadet at sluge piller, og det var min mors værste mareridt da jeg var barn – altså hvis jeg blev syg, og blev nødt til at tage en pille. Jeg gik simpelthen amok, fordi jeg ikke kunne fordrage det, og de sad altid fast bagers i munden eller i halsen. Nu kan jeg på én gang sluge 8 kæmpe kosttilskud, uden at fortrække en mine. Mon ikke det også er en skill som der er nogen der bliver glad for når jeg ikke længere er preggers? I think so.

7. Jeg er blevet mega god til, høfligt, at afslutte samtaler jeg ikke har lyst til at være en del af. Det er som om, at når man render rundt med en gravid mave, så synes fremmede mennesker at det er helt okay at deledybt personlige og ofte klamme detaljer om egen graviditet og fødsel med en. Eftersom det er sket så ofte, så er jeg også blevet ekspert i at slippe væk fra de mennesker, og ud af de samtaler, uden at gøre nogle vrede eller fornærmede.

8. Jeg har lært at lave lækre alkoholfrie drinks. Som den faste læser nok ved, så elsker jeg drinks, cocktails, øl og vin, og det har derfor også været noget af en omvæltning for mig at blive gravid. Men i min desperation er jeg blevet sygt god til at lave nogle alkoholfrie cocktails, hvor jeg faktisk ikke føler at jeg mangler noget. På den måde har Bedstevennen og jeg også haft en del hyggelige stunder med “drinks” selvom jeg har været gravid.

9. Jeg er blevet bedre til at lade Bedstevennen tage over. Jeg ved ikke helt om man kan kalde det en skill jeg har fået, men jeg har aldrig været god til at give “opgaver” fra mig før, fordi jeg godt kan lide at gøre de fleste ting selv. Men når man er meget mindre mobil og desuden meget mere træt end man plejer, så bliver man nødt til at erkende at man ikke kan alt selv. Og Bedstevennen har været mega glad for at kunne hjælpe noget mere. Så det er sygt rart. Og det skal også nok blive godt, når jeg bliver forvandlet til en ammemaskine, lige om lidt.

10. Jeg er blevet ekspert til at smøre hæmorider. Dette er dog en skill jeg allerhelst ville have været foruden, men det er jo desværre ikke noget jeg selv kan vælge.