Sl*tcast episode 8 med Alexandra

Træt og lykkelig

poop

Min blog er ikke en “glansbillede-blog”. Det har den aldrig været, og det bliver den nok heller aldrig. Jeg har derfor heller ikke tænkt mig at dele smukke lyserøde billeder af livet som ny mor, hvor både jeg, baby og bolig ser perfekt ud. For det er ikke min virkelighed – og heller ikke de fleste andre nybagte mødres virkelighed. Derfor vil jeg gerne dele alle sider af livet som nybagt mor, både de helt fantastiske, men også de hårde. Det håber jeg at folk kan rumme, her på bloggen. Det tænker jeg at folk kan, for er der noget mine læsere ikke er, så er det sarte.

Til gengæld vil jeg gerne sige at jeg er fuldstændigt forelsket i lilleskid, og at den forelskelse får alle de negative/hårde ting til at blegne lidt. For jo, der er sgu også negative ting ved at blive forældre for første gang. Aldrig i mit liv har jeg prøvet noget så hårdt. Men jeg er samtidigt så overvældet af lykke. Det er en sindssyg kontrast. Ens egne behov bliver totalt tilsidesat. Hvilket er fint, for det meste. Dog har jeg tendens til at tilsidesætte mine egne behov lidt for meget. Den første uge efter vi var kommet hjem fra hospitalet spiste jeg ikke meget mere end en portion havregryn i løbet af en dag. Der var en dag hvor jeg kun spiste et par mælkesnitter. Det der med toiletbesøg, det var ikke noget jeg gjorde mig i, for baby sov jo lige i mine arme..

Nu er der begyndt at komme lidt mere rutine i vores hverdag. Det er rart, selvom rutinen godt kan være hård. En typisk dag ser for mig sådan ud:

07:30 Lilleskid vågner, bliver skiftet og bliver ammet.
08:00 Bedstevennen vågner og tager sig af Lilleskid, jeg hopper i bad.
08:30 Jeg er færdig med at bade, børste tænder, tage tøj på, spise havregryn og måske have lagt en lille smule make-up.
08:45 Jeg tager Lilleskid, imens Bedstevennen gøre sig klar til at tage på studie.
09:30 Bedstevennen smutter, Lilleskid og jeg sidder i sofaen og hygger os.
10:00 Lilleskid bliver skiftet og ammet.
11:00 Lilleskid falder i søvn, og jeg prøver at ordne nogle praktiske ting.
13:00 Lilleskid vågner, bliver skiftet og ammet.
13:30 Bedstevennen kommer hjem.
14:00 Lilleskid er vågen og vi kigger hinanden i øjnene, pysser og hygger.
14:30 Lilleskid tuder fordi hun er træt.
15:00 Vi går en tur med barnevognen og får handlet lidt.
15:15 Lilleskid falder i søvn i barnevognen.
16:00 Vi kommer hjem fra gåtur.
16:15 Jeg skider og varer bliver sat på plads.
16:20 Lilleskid vågner, bliver skiftet og ammet.
17:00 Bedstevennen hygger med Lilleskid, jeg går i gang med aftensmaden.
18:00 Aftensmaden er færdig, Lilleskid er vågen. Bedstevennen og jeg skiftes til at spise.
18:30 Lilleskid bliver skiftet og ammet.
19:00 Lilleskid er træt, men nægter at sove.
20:00 Lilleskid falder i søvn.
20:30 Bedstevennen og jeg vasker op efter aftensmaden.
21:00 Jeg fjerner make-up, børster tænder og gør klar til natten.
21:30 Jeg ligger mig ind i sengen til Lilleskid.
22:00 Jeg falder i søvn.
23:00 Lilleskid vågner, bliver skiftet og ammet.
23:30 Lilleskid falder i søvn igen, og det gør jeg også.
03:00 Lilleskid vågner, bliver skiftet og ammet.
03:30 Lilleskid falder i søvn igen, og det gør jeg også.
06:00 Lilleskid vågner og bliver ammet.
06:30 Lilleskid falder i søvn igen og det gør jeg også.
07:30 Lilleskid vågner, bliver skiftet og ammet.

I skrivende stund sidder jeg og holder vejret, fordi Lilleskid endelig sover, og nu ligger hun og siger lyde. #pleasedonotwakeup #mommyneedstoblog

 

6 kommentarer

 • Louise

  Du er så grinern! 16:15, “jeg skider”
  kæmpe tillykke, du skal nok gøre et fremragende job!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha, jeg er glad for at kunne bidrage til underholdningen 😀
   Tak skal du have Louise, det håber jeg!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Åååh tak for “køreplanen” 🙂 Er selv lige blevet mor for en uge siden og er stadig helt rundt på gulvet mht. rutiner – eller mangel på samme 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er jo ikke sikkert at det er en rutine alle babyer gider :p
   Tillykke, jeg håber at I snart finder en rytme i kaosset.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærkw

  Der lyder helt vildt hårdt – og sikke mange blegskift og amninger! Det er rart at følge med i, særligt den ikke så polerede del af oplevelsen.
  Det kan sikkert ikke sammenlignes, men vi har fået en hvalp. Og hun er mega sød og nuttet. Men jeg er også træt. Hun afbryder vores søvn 4-5 gange i løbet af natten, tisser og skider indenfor, skal luftes én gang i timen (for at undgå, at tisse og skide indenfor), svinger mellem at sove og være hyperakiv og så spiser/bider hun i alt!
  …. men hun er verdens sødeste og dejligste hund ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Der er sygt mange amninger og bleskift. 😀
   Åh tusinde tillykke med jeres lille nye familiemedlem. Det er fantastisk med husdyr, det er så stor en kærlighed. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sl*tcast episode 8 med Alexandra