Træt og lykkelig

10 ting, som jeg ville ønske at folk havde fortalt mig om at blive mor

mom

1. Babylort farver mere end karry og tomat gør. Hvis du først får det på tøjet, så går det aldrig af – ALDRIG.

2. Ens fisse stinker af fisk det første lange stykke tid, og man bliver ved med at bløde længe efter fødslen. Der er ikke mange ting i denne verden jeg hader mere end at bruge bind. Yay.

3. Hele ens krop er blød og slasket efter man har født – ikke kun ens mave. Jeg tror da vist nok at jeg skal tilmeldes nogle stram-op hold for at få styr på blæversituationen.

4. Det gør fysisk ondt i ens hjerte når ens baby græder. Det er helt forfærdeligt. Jeg vidste da godt at man ikke ville kunne lide at ens baby græder, men den der deciderede smerte man føler, den havde jeg ikke regnet med.

5. Selvom man godt ved at man faktisk ikke behøver at være stille når baby sover, så kan man (jeg) ikke lade være med at liste rundt, og være mega stille. Det er så dumt altså.

6. Man (jeg) ser det som en sejer hvis man har formået at støvsuge eller andre praktiske gøremål i løbet af dagen. Jeg føler mig seriøst som superwoman hvis jeg har sørget for at tage opvasken eller noget. Wtf.

7. Man kan lille lægge telefonen og kameraet fra sig. Lilleskid har levet i et minut, og jeg har allerede 500+ billeder af hende. Og ca. halvdelen har mine forældre også fået tilsendt.

8. D-dråber er noget fanden har skabt. Halvdelen af tiden glemmer min ammehjerne at give dem, og den anden halvdel af tiden gylper hun lige efter hun har fået dem. For helvede altså.

9. Jeg er panisk angst for at der er noget galt med Lilleskid hver gang man er til undersøgelser, hørescreening, har besøg af sundhedsplejerske eller lignende.

10. Man skal ikke kimse ad “tudedagen”. Jeg har altid tænkt at det er noget pjat med den dag efter fødslen, hvor man er så overvældet af hormoner at man bare tuder. Det var lige indtil den ramte mig. Jeg vrælede non-stop i 3 timer, og hulkede så meget at Lilleskid næsten ikke kunne holde fast i brystet.

4 kommentarer

 • Anne

  Sørg for at have en flaske vanish stående på badeværelset! Skyld det værste af med vand og spray godt med vanish på lige efter skaden er sket. Det har altså reddet en hel del bodies hjemme hos os:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Godt råd, tak! 😀
   Desværre er det ofte om natten Lilleskid har skidt overalt, og der magter jeg simpelthen ikke at stå og vaske ting, så det er nok lidt ris til egen røv. Men godt at vide at der faktisk er noget der virker.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Tillykke med hende… Der er intet som at blive mor (eller far)

  Og det der med at liste rundt når de sover – prøv at lave lidt larm, det hjælper når de senere bare kan sove uanset decibel niveau og sted 🙂 (jeg listede også som det mest naturlige de første par uger ;))
  I starten er de ligeglade men når de bliver mere bevidste er det ris til egen røv at de kun kan sove på bestemte måder (uden larm, kun ved barnevogns kørsel osv.)

  Vi fik verdens bedste råd af vores meget erfarne sundhedsplejerske da vi fik vores første dejlighed, og jeg har delt det flittigt senere; “man kan ikke forkæle spædbørn for meget – men husk at mellem 5-6 måneder begynder de at ligge 2 + 2 sammen, så alle uvaner man ikke vil give dem skal fjernes når de rammer 5 måneder”
  Så det der med at vugge i søvn, køre barnevogn hen over dørtrin (det virker åbenbart for nogle børn), bruge bil som sovemiddel osv. bliver hos barnet en forventning om at sådan SKAL det være, når de runder 5,5-6 måneder og så er kampen længere for at pille uvanerne ud igen.
  Vi vugge, nusede overdrevet meget (også under søvn) og mange andre uvaner mens dejligheden var helt lille, så SP’en gav lige en påmindelse da hun blev 5 mdr. “har i kigget på uvanerne?” – og så pillede vi alt det fra vi kunne se bare ville bide os selv i røven hvis det pludselig i en travl hverdag var “tvangshandlinger” pga. “babykrav”.

  Igen Tillykke med hende – er sikker på I nyder hende alt det i kan – bare vent til de svarer igen, ahh jeg savner tiden før de havde en anden mening end mig, som de også vælger at diskutere om. 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Super godt råd! Det vil jeg helt bestemt huske. 😀
   Haha, og jeg ved det godt. Prøver virkelig at lade vær’ med at liste rundt, det er bare en refleks! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Træt og lykkelig