Slutcast episode 2 - Tinderslut og Alexandra snakker girlcode, break-ups og utroskab

Frygten for at føde

dsggsg

Mange af mine veninder har igennem min graviditet spurgt mig om jeg egentligt er bange for at føde, og for at være helt ærlig, så ved jeg faktisk ikke helt hvad jeg skal svare når de spørger. Der er helt klart aspekter som jeg frygter, men der er også en del ting jeg ikke frygter. Jeg frygter f.eks. ikke smerten ved fødslen. Det er måske naivt at jeg har det sådan, I don’t know. Helt generelt har jeg aldrig rigtigt været typen der frygtede smerte, og min smertetærskel er ret høj. Mit indtryk er at smerten faktisk er det der skræmmer folk mest ved en fødsel, men sådan har jeg det ikke.

Til gengæld bryder jeg mig virkelig ikke om ikke at have kontrol, og dér tror jeg virkelig jeg bliver sat på prøve. Jeg har jo aldrig været gravid før, og jeg har absolut ingen viden om fødsler, ud over hvad jeg har googlet mig til og fået fortalt – derfor er det jo også totalt umuligt for mig at have kontrol over situationen. Jeg ved ikke hvordan min krop kommer til at arbejde igennem fødslen. Jeg ved ikke hvornår baby har brug for hvad, hvornår jeg må presse og hvornår jeg ikke må. Altså bliver jeg nødt til at give kontrollen til en jordemoder, som jeg højest sandsynligt aldrig har mødt før, og lade hende guide mig igennem det ukendte. Dét skræmmer mig. Jeg er bange for at jeg ikke kan finde ud af at føde, og at jeg til sidst ikke får lov, og derfor ender i et kejsersnit. Dét frygter jeg. Jeg er bange for at jeg gør det hele forkert, og at jeg ødelægger mit underliv, og at Lilleskid ikke kommer til at have det godt i maven under fødslen. Jeg er bange for at jeg fejler.

For at give mig selv en lidt større følelse af at have kontrol over noget, så har jeg skrevet denne ønskeliste til min jordemoder, så hun ved hvad jeg godt kunne tænke mig under min fødsel og hvad jeg virkelig ikke kunne tænke mig. Derudover vil jeg bede hende om at forklare mig hvorfor hun gør som hun gør, anbefaler hvad hun anbefaler, og hvorfor hun beder mig om de ting som hun beder mig om. Når jeg er velinformeret føler jeg mig i højere grad i kontrol og i trygge hænder, og jeg håber at det kan minske min frygt for at føde, når jeg står i det.

Desuden er jeg også bange for at skide ud over det hele – ikke at det som sådan er en frygt, men hold kæft hvor vil jeg gerne undgå den situation. Og ja, jeg ved godt at jeg garanteret er mega ligeglad når jeg er i gang med at føde, og at jeg måske ikke engang ligger mærke til det, men alligevel.

Så ja, jeg frygter fødslen. Jeg frygter at miste kontrol og jeg frygter at jeg ikke slår til, men selvom de negative følelser er der, så tror jeg mest af alt at jeg glæder mig. Jeg glæder mig til at se Lilleskid, jeg glæder mig til at se hvad kroppen er i stand til, jeg glæder mig til at arbejde for at få min baby ud, og jeg glæder mig til at have det øjeblik med Bedstevennen. Så selvom frygten da helt klart popper og og viser sit grimme ansigt ind i mellem, så er der et meget større fokus på alle de positive ting, og hvem ved? Måske er jeg pisse god til at føde. Måske kommer det til at gå hurtigt, godt og måske kommer mit samarbejde med jordemoder til at være helt fantastisk. Det håber jeg.

 

   

4 kommentarer

 • Et godt råd: lyt til din krop! Selvom du ikke har født før, så har din krop faktisk styr på hvad der skal ske. Så hvis du lytter til din krop, så har du kontrol. Du er ikke i tvivl om hvornår du skal presse. Du kan faktisk næsten ikke lade vær med at presse af dig selv. Og selvfølgelig kan du finde ud af at føde! 😊 Du har fuld kontrol hvis du bare lytter til din krop. Ikke kæmp imod din kropssignaler, bare go with the flow… 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gravid

  Hejsa 🙂 hvis du er interesseret og har tid, skal jeg, sammen med et par andre gravide, til et gratis foredrag om, hvordan hypnoterapi kan hjælpe med at opnå en drømmefødsel (uden frygt). Det er i Dragør kl. 11.00. Skriv hvis det har interesse

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Kære du, hvor er du sød, og tusinde tak for tilbuddet, jeg tror dog ikke helt vildt på hypnoterapi, så jeg tror at det ville være lidt spildt på mig. 🙂 Men sætter kæmpe pris på at du tænkte på mig, tak! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slutcast episode 2 - Tinderslut og Alexandra snakker girlcode, break-ups og utroskab