Farvel nattesøvn = goddag Zombie-Tinderslut

Frygt for svagerskabsforgiftning

sick

I går havde jeg en super ubehagelig oplevelse, og jeg blev ærlig talt ret skræmt. Som de faste læsere ved, så har jeg haft en ret så gnidningsfri graviditet, Hvis man ser bort fra småting som hæmorider og sure opstød. Netop fordi jeg har haft det så godt hele graviditeten igennem, så reagerede jeg nok også en anelse mere voldsomt på min oplevelse i går, end jeg ellers ville have gjort. Om eftermiddagen blev jeg ramt af en bragende hovedpine. Det i sig selv var ikke noget jeg tænkte over, da man jo selvfølgelig kan få hovedpine når man er gravid, på samme måde som man kan når man ikke er gravid. Jeg prøver dog at holde igen med smertestillende i min graviditet, så da jeg fik hovedpine, smed jeg mig ind i min seng for at hvile, i stedet for at tage de 2 panodiler som jeg ellers ville have gjort. Jeg formåede at få en overfladisk lur, men så vågnede jeg op, og havde det værre end da jeg lagde mig ind i sengen.

Da jeg stod op, havde jeg ikke bare hovedpine, men nu også kvalme og svimmelhed. Jeg smed mig ind på sofaen med min elendighed, og kunne ikke magte andet end bare at ligge og ligge. Bedstevennen blev bekymret, da det virkelig er sjældent at jeg har det så dårligt, at jeg ingenting kan eller vil. Jeg havde heller ingen appetit. Eftersom Bedstevennen har en idé om at han er lidt en læge, fordi han er hyppig bruger at netdoktor, så begyndte han jo straks at google sygdomme der viste de samme symptomer som jeg gjorde – det tog ham ikke lang til at finde ud af at det godt kunne være svangerskabsforgiftning der var tale om. Til at starte med var jeg afvisende, da jeg syntes at det lød lige voldsomt nok. Men da jeg så fik nærstuderet svangerskabsforgiftning, blev jeg enig med Bedstevennen i, at det nok var en god idé at ringe til fødegangen og tale med en jordemoder, bare for at være sikker.

Jeg talte med en sød jordemoder, som også fortalte mig at det godt kunne lyde som om at det kunne være svangerskabsforgiftning. Vi blev enige om at jeg skulle ringe ind igen, hvis jeg fik det værre indenfor 2 timer. Hvis jeg gjorde det, skulle jeg komme ind og få tjekket blodtryk og få dyrket en urinprøve. Hun sagde at jeg gerne måtte tage et par panodiler, og at det ikke ville gøre så der var symptomer som jeg ikke ville være opmærksom på, hvis jeg havde taget smertestillende. Heldigvis fik jeg det ikke værre – jeg gik på hovedet i seng, og sov uden opvågninger overhovedet, indtil kl 8 i morges. Nu har jeg det godt igen, og jeg er simpelthen så lettet. Jeg er ikke normalt en der maler fanden på væggen mht mit helbred, og jeg kan faktisk klare det meste, også uden nødvendigvis at have brug for at ringe til en læge. Men nu handler det ikke kun om mig længere. Jeg bærer rundt på et lille liv, og det gør at jeg i dén grad er blevet mere pylret mht mit eget helbred. Jeg ville simpelthen ikke kunne have tilgivet mig selv, hvis jeg uden konsultation med læge eller jordemoder bare havde taget et par panodiler og lagt mig til at sove, og det så rent faktisk var noget alvorligt, og ikke bare uforklarlig ubehag.

4 kommentarer

 • Svangerskabsforgiftning er så skræmmende – godt, at søvn og en rolig dag kunne få lidt skik på det (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja jeg blev sgu også helt nervøs. Er glad for at det var falsk alarm. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  neej, godt du ikke tog smertestillende! hvad er det dog for en dum læge som rådgiver til det. jeg har minus tillid til læger i dk…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg tog faktisk smertestillende efter at have talt med en jordemoder, hvilket var ganske fint, da det bare viste sig at være falsk alarm, og det gjorde at jeg kunne få noget søvn. 🙂 Men det er sgu da ikke godt at høre at du ikke har tillid til vores sundhedsvæsen 🙁 Øv.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Farvel nattesøvn = goddag Zombie-Tinderslut