Jeg glæder mig til..

Bryd tabuet: “Jeg er bange for at gøre skade på min baby”

Jeg er ikke blevet mor endnu, men det betyder ikke, at jeg ikke tænker på mig selv som mor. For selvom Lilleskid ligger trygt og godt i min mave endnu, så er der altså en masse forfærdelige tanker som er begyndt at dukke op i mit hovede, jo tættere vi kommer på terminen. De tanker har jeg det sindssygt skidt med, og jeg hader mig selv for at have dem – men også derfor har jeg tænkt mig at være ærlig omkring dem.

Sagen er nemlig den, at jeg er sindssygt bange for at komme til at gøre skade på min lille datter når hun kommer til verden. Om natten drømmer jeg nogle gange frygtelige scenarier hvor jeg står med hende på armen i badet, glider og lander oven på hende. Jeg har haft drømmen mange gange nu, og hver gang jeg har den vågner jeg med kroppen badet i koldsved og en puls der nok ca. er omkring de 10.000. Jeg ved godt at det bare er en drøm, og at det jo selvfølgelig ikke sker, men den drøm har altså plantet nogle skræmmende tanker i mig. Jeg er SÅ bange for at jeg ikke kan finde ud af at være mor, og at jeg ubevidst eller ved et uheld kommer til at gøre Lilleskid ondt. Eller at jeg ikke formår at beskytte hende mod ting der gør ondt.

Nogle dage tager frygten simpelthen over, og jeg er så bange for at føde hende, fordi jeg frygter at jeg ikke kan magte opgaven. Det er jo mig der skal være hendes beskytter her i verden, og selvfølgelig vil jeg gøre alt hvad jeg hoverhovede kan for at hun har det trygt og godt, bliver overøst i kærlighed og beskyttet. Men hvad nu hvis jeg glider med hende? Hvad nu hvis jeg taber hende? Hvad nu hvis hun falder ned af puslebordet? Hvad hvis jeg kommer til at brække en af hendes små arme i forsøget på at klæde hende på? Hvad hvis jeg kommer til at rulle over hende i søvne?

Jeg har læst mig frem til, og fået at vide af min kære jordemoder at det er helt almindeligt at have sådan nogle tanker,  og at det ikke er noget der bør bekymre en, og at det er noget der rammer næsten alle enten i løbet af graviditeten eller efter. Men så er det bare der jeg tænker, “jamen hvorfor fanden er der så ikke nogen der siger det højt?!”. Så nu vil jeg sige det højt. Jeg glæder mig sådan til at min vidunderlige lille baby kommer til verden, men hold nu kæft hvor er jeg bange for at jeg ikke slår til, og at jeg kommer til at gøre alt forkert. Jeg ville slet ikke kunne rumme at vide at jeg har givet hende mén. De fleste dage har jeg det helt fint, og tænker at jeg er SÅ klar, og at jeg bliver den bedste mor for Lilleskid, men andre gange, især hvis jeg har haft en af mine drømme om natten, så er jeg rædselsslagen. For selvom jeg ikke har mødt hende endnu, så er hun det mest dyrebare jeg nogensinde har haft.

Please fortæl mig, at jeg ikke er den eneste der har disse tanker!

4 kommentarer

 • Henriette

  Når man bliver mor er det som om frygt centeret i hjerne går amok og man ser farer alle vegne, “hvad nu hvis” tankerne fortsætter et stykke tid efter babyen er kommet ud, hvorefter de gradvis aftager (i hvert fald for mig), men jeg har også gået med en baby på armen og tænkt “hvad nu hvis jeg går for tæt på vinduet og taber hende”, eller når jeg stod og ventede på toget og tænkte “hvad nu hvis jeg kom til at skubbe barnevognen ned på skinnerne”. Men ja, der er ikke mange der tør sige det af frygt for at blive stemplet som syg i hovedet :-/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Nej det er ærgerligt at man ikke taler om det, for hold nu kæft hvor følte jeg mig bare forkert og syg i hovedet da tankerne poppede op. 🙁 Jeg håber at de bliver mindre og færre når hun kommer til verden, <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pf

  Du kommer ikke til hverken at brække arme eller ben på den lille bebs, måske en enkelt gang hovsa, der ramte hovedet da lige puslepuden lidt vel hurtigt eller hov pas på dørkarmen…men altså, jeg har været der. Kan sagtens følge dig, men man er simpelthen så forsigtig med de små, og med tiden finder man ud af at de faktisk tåler rimelig meget… drømmene og tankerne er helt normale, du bliver så fantastisk en mor! Krydser det hel for en fantastisk fødsel og dejlig babybobletid.
  ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Hvor er du bare sød Pf! Tusinde tak for en dejlig kommentar, den gav mig lidt ro i maven. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg glæder mig til..