Graviditetsdagbog: Uge 33+2 - Pakkeliste til fødslen

Hvor meget må man blande sig I en persons graviditet?

dgrdhd

Jeg var ude at handle i dag. Bedstevennen og jeg skulle have gæster til aftensmad, og det var jeg ude at handle ind til. Jeg købte både snacks, ting til aftensmad, alkoholfri øl, og Tuborg Classic til Bedstevennen og til vores gæster. Jeg pakkede varerne ned i poser. Der var ikke plads, til den ramme Classic jeg havde købt, i posen, så den tog jeg under armen, og begav mig ud imod min cykel. Lige da jeg var kommet ud af Netto, møder jeg to kvinder på min egen alder, der kiggede dømmende på mig. Da jeg gik forbi dem, sagde den ene af dem højt til den anden “Flot at købe øl når man er gravid. Nogle folk burde ikke have lov til at få børn”. Jeg anede simpelthen ikke hvordan jeg skulle reagere. Til at starte med fnøs jeg bare, og tænkte at de sgu ikke havde så meget af flytte rundt på, siden de antog at jeg skulle hjem og bunde en ramme Tuborg Classic.

Da jeg cyklede hjemad med mine varer blev jeg rasende. Hvad fanden bildte de sig egentligt ind? De anede sgu da ikke hvem der skulle drikke de øl. Jeg kunne sagtens sætte mig ind i forargelsen, hvis de så mig drikke en øllene, men det var jo ikke tilfældet. Jeg havde sådan lyst til at vende om, finde kvinderne og give dem en kæmpe røffel, vise dem de alkoholfri øl i min pose, og fortælle at vi skulle have middagsgæster som øllene var tiltænkt. Men igen.. Burde jeg så overhovedet forsvare mig? Burde de blande sig? Er det overhovedet okay at blande sig i folks liv på den måde?

Og er jeg egentligt bedre selv? Jeg indrømmer gerne at jeg får lyst til at flyvsparke de kvinder lige i ansigtet, som går rundt og ryger når de er gravide. Og også dem som går med en smøg i hånden når de er ude at gå med barnevognen. Det får jeg lyst til fordi det i min verden simpelthen ikke er noget man bør udsætte sit barn for, ufødt eller ej. Jeg synes ikke barnet fortjener at blive pulset ned i ansigtet i barnevognen, og få lungerne fyldt med røg, når de ligger inde i maven. Det er en af de grænser jeg har for hvad jeg synes der er okay at udsætte et barn for, og det er et af de steder hvor jeg godt selv kunne finde på at blande mig.

Og så kom jeg til at tænke på, at der da garanteret er folk derude der har det på samme måde med mig, når de ser mig med make-up i ansigtet. Eller hvis de ser mig spise en eller anden sukkerholdig snack. Reelt set så påvirker alt man gør under sin graviditet jo ens ufødte barn. Jeg er da også flere gange blevet konfronteret med min træning, da jeg stadig kunne det, fordi folk jeg trænede med, ikke mente at det var sundt for barnet at jeg blev ved med at hoppe rundt, med høj puls. Det tog jeg ikke som sådan som en fornærmelse, selvom det jo faktisk var den samme handling, som hvis jeg stillede spørgsmålstegn ved en rygende gravid kvindes adfærd. Jeg forklarede jo bare mine træningskammerater, at både min jordemoder og læge havde sagt at det var godt for mig at blive ved med at træne, så længe at jeg ikke fik ond eller pressede mig selv for hårdt.

Reelt set så gjorde de to kvinder jo egentlig ikke andet end at bekymre sig for mit ufødte barn. En ting er så at de ikke konfronterer mig, men at de i stedet siger det bag min ryg, så højt at de ved jeg kan høre det. Hvis jeg nu faktisk var på vej hjem for at bunde øl, så tror jeg måske nok at jeg havde genovervejet den øl efter de kommentarer de kom med. Jeg blev jo bare rasende over at blive dømt uden grund og uden belæg. Jeg var såmænd også nok blevet rasende hvis der var noget om snakken, men så havde jeg nok genovervejet min handling. Så nu sidder jeg så her, og kan ikke helt finde ud af om jeg synes deres opførsel var okay eller ej. Bør vi bare lade vær’ med at dømme hinanden, eller hvad? For jeg drømmer sgu også selv – f.eks. gravide kvinder der vælger at ryge. Det er en af de ting jeg simpelthen ikke kan ignorere, uanset om jeg kender vedkommende der gør det, eller ej. Så er jeg bedre end kvinderne i Netto i dag? Jeg tror det ikke. Men er det okay?

6 kommentarer

 • Elise

  Den er ikke okay – men kommentarer som dem bunder i deres egne problemer med sig selv – måske de engang i mellem drikker lidt selvom de ved de egentligt ikke burde? Man kan kun blive sur over / fascineret af noget man selv rummer – en ting der har været god for mig at huske lår mine dømmende tanker og vrede begynder ( for det indeholder vi også allesammen :))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja det kan sgu godt være at du har ret i at deres kommentarer bunder i egen usikkerhed. Men det tror jeg nu ikke min kommentar om evt. en rygende gravid kvinde ville gøre. Det ville simpelthen være i forargelse over at man behandler sit ufødte barn på den måde. 🙂 Men men.. Mystiske var de i hvert fald.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Fordømmelse af andre er billige point hos vennerne – sådan var det i folkeskolen og sådan er det også i voksenlivet.
  Det er nemt at slynge ud og når man slynger “off. mening” ud så er pointene nemme at få på kontoen

  En hver anden med egne ænder på række (liv, selvsikkerhed og hvad der ellers hører til) havde ikke tænkt tanken at det var til dig!

  Nogle gange skal man altså bare klappe keje og ikke dømme noget man ikke ved en skid om. Havde du siddet på en bænk med en åben vodka flaske kan vi være enige om der bør have været en med menneskelig reaktion (for barnet skyld)

  Håber ikke din dag blev helt ødelagt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha, ja jeg ville da egentligt håbe at der var nogen der ville gribe ind, hvis jeg sad og bundede vodka! 😀
   Det gjorde den ikke, men oplevelsen fik da sat nogle tanker i gang.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Synes bestemt ikke de kvinder har ret til at komme med sådan en flabet kommentar, og så netop sige det højt (og højt nok) til at du kan høre det – jesus christ, de er vel voksne modne kvinder… Det er vel en anden sag at dømme, hvis man ser en gravid kvinde eller en nybagt mor med en smøg – det er jo en direkte handling, hvor man ikke er tvivl om, hvad foregår. De vidste jo netop ikke, hvem der skulle drikke de skide øl 🙂 og TAK for en skøn blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Tak skal du have Anna. Nej det er jo netop det – de anede jo ikke om jeg selv skulle bunde dem, eller hvad fanden.
   Men du har nok ret i at det ikke helt kan sammenlignes hvis man se ren gravid med en smøg.

   Tak for en skøn kommentar! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsdagbog: Uge 33+2 - Pakkeliste til fødslen