Jeg savner teenagetidens umiddelbare ærlighed

Graviditetsdagbog: Uge 27+2 – Sukkerstads og smerter

Nu er jeg igennem knap 70% af min graviditet, og fødslen nærmer sig med hastige skridt. Det kan mærkes. Jeg vil stadig vove at påstå at jeg har en nem graviditet i forhold til mange – jeg har som sagt ikke haft skyggen af kvalme, jeg har stadig kunne dyrke motion, jeg har ikke haft de mærkeligste cravings, ingen bækkenløsning osv. Men.. Det er altså ikke en dans på roser at være gravid. Det er en lykkelig tid på den måde, at man jo hele tiden går og glæder sig til at det nye lille liv kommer til verden, og man bliver tryg og varm indeni når den lille skid losser til ens organer indefra. Så ved man jo at der er liv.

I går mærkede jeg dog det først tegn på at jeg blev nødt til at tage den mere med ro. Jeg var oppe at træne, som jeg som sagt gør minimum 3 gange om ugen. Jeg var totalt in the zone, og gav den fuld gas – lige indtil at jeg fik pisse ondt i højre side af maven, i lysken, og en række plukveer. Jeg måtte gå fra træningscentret uden at blive færdig med træningen, og så måtte jeg ellers hjem og ligge med benene oppe. Jeg følte mig helt slået ud, ikke mindst psykisk. Hold nu kæft hvor synes jeg at følelsen af at blive begrænset er hård. Jeg er helt med på at jeg ikke kommer til at kunne gøre de samme ting, når baby er kommet til verden – for der er et andet lille menneske man skal tage sig af. Men jeg havde (nok naivt) troet at jeg kunne gøre som det passede mig igennem graviditeten – selvfølgelig med undtagelse af alle de ting der er skadelige for barnet. Men jeg havde helt ærligt haft en idé om, at jeg da på ingen måde behøvede at geare’ ned inden baby kom til verden.

Nu begynder min krop så småt at sige fra, og det er jo ganske almindeligt – jeg bliver jo konstant større, baby bliver tungere, og min krop bruger så meget energi på at holde mig i live, og på at udvikle den lille skid indeni maven. Jeg ved egentligt ikke hvorfor det kom som sådan et chok for mig, at jeg altså må til at tilpasse mig min gravide situation, og ikke at den gravide situation på tilpasse sig mig og alle de ting jeg gerne vil. Dumt, jeg ved det godt. Jeg havde nok bare gået med et håb om, at nu hvor jeg har været forskånet for alle de forfærdelige graviditetsgener i bogen, så gik jeg totalt fri.

Ud over mit reality-tjek så går det godt. Jeg kan godt mærke at jeg bliver mere besværet mht. at kunne bevæge mig som jeg plejer, men alt i alt har jeg det godt, og er meget glad. Dog skal jeg have en glukosebelastningstest i næste uge, da jeg har en bedsteforælder der havde sukkersyge. Det gruer jeg for. Jeg har mega negative forudindtagede følelser omkring at skulle faste, for at svælge tykt sukkervand i mig, for derefter at vente x antal timer før jeg må få vådt eller tørt. Jeg er ikke et rart menneske når jeg er sulten, så er det sagt. Det er egentligt totalt åndsvagt at jeg går og tænker over at skulle drikke sukkervand, når jeg gladelig og gerne har svælgende uendelige mængder af klamme shots indenbords inden jeg blev gravid, og nu bliver jeg hysterisk ved tanken om at drikke sukkervand. Vor herre bevares..

Såeh.. Hvis der er nogle dejlige damer derude der har solstrålehistorier at fortælle mig det der sukkerstads, så smid dem lige i min retning.

gsdfg

   

6 kommentarer

 • Camilla

  Jeg er i uge 24 nu 👏🏻 Men har desværre været plaget af kvalme og hovedpine indtil uge 16. Så er først kommet tilbage til træningen den seneste tid, og det føles sååå rart! Så øv hvis det fysiske skal begrænse en senerehen 😳

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det kan jo være du er heldig, men det giver jo egentligt god nok mening at det bliver hårdere og hårdere, da man jo vokser. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg fik sukkerbelastningstesten 2 gange.
  Hæld godt med citron ned i flasken du får det i (de tilbyder citronsaft derude) og tøm flasken i en omgang. Det er lettere at drikke hurtigt i flasken end i de hvide plastik krus 😉 du smager det også mindre på den måde. Win-win.
  Du får et glas vand at skylle ned med, så gem det til efter du har tømt flasken.
  Det smager ikke SÅ slemt og jeg synes ikke det var tykt. 🙂 det skal bare overstås.
  Høretelefoner og en film anbefales til ventetiden.
  Lad være med at tænke for meget over det, det er spild af tid 🙂 det ikke slemt og eet hurtigt overstået 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   WUHU! Det var lige det jeg havde brug for at høre. Jeg husker det med citronen 😉 Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg takkede nej til sukkerbelastningen, det var ikke et problem overhovedet, jeg fik istedet lavet et større tjek af min urin hver gang jeg var hos JM eller læge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det havde jeg slet ikke tænkt var en mulighed. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg savner teenagetidens umiddelbare ærlighed