De 2 bedste foundations til fedtet hud

Det der med vægten under graviditet..

fgdhyfd

Jeg er i min 27. graviditetsuge, og det kan ses. Maven er rund, og den buler hver gang baby sparker. Det er sundt, og jeg er simpelthen så glad. Man kan se at det er fordi jeg er gravid, og ikke bare fordi jeg er for tyk. Men jeg må indrømme, at de lidt over 10 kg jeg indtil videre har taget på, ikke er lutter lagkage. Jeg har haft en behagelig graviditet, med en normal appetit, ingen kvalme eller ubehag. Min vægt er steget stødt hele graviditeten igennem, og nu er jeg nået til et punkt hvor jeg godt synes at det må slappe lidt af. Jeg tænker at den første tid som forælder bliver hård nok, også uden at skulle bekymre sig om ens vægt, så jeg håber virkelig at der snart er stilstand i det der vægtøgningspjat. Jeg ved at der som minimum kommer 2,5-3,5 kg mere på, da baby jo vokser og tager på, og så stiger vægten jo også yderligere hvis jeg er en af dem der får en vanvittig mængde vand i kroppen.

Man må ikke gå på slankekur som gravid, og det kunne jeg heller aldrig finde på, men jeg må indrømme at jeg synes det er hårdt at se vægten stige og stige. Jeg er forfængelig, og det betyder meget for min psyke, at jeg føler at jeg ser godt ud, og jeg føler mig lige for tiden klodset, stor og tyk.

Det er ikke fordi jeg ikke bevæger mig, jeg træner mindst 3 gange om ugen fast, hvor der er fokus på høj puls og høj kalorieforbrænding, og der ud over er jeg også meget aktiv i min hverdag. Jeg tager cyklen uanset hvor jeg skal hen, jeg går ture, løber også gerne en tur hvis vejret er godt, så det er slet ikke fordi jeg ikke får rørt mig. Det er bare sådan min krop reagerer på min graviditet. Jeg er endda OBS på ”ikke at spise for to”, og på at spise de rigtige ting – selvfølgelig ryger der et stykke kage indenbords i ny og næ, men det er ikke fast inventar i min kost.

Jeg føler ligesom bare ikke at jeg stråler, og det havde jeg faktisk troet at jeg ville. Jeg får at vide af mange at jeg bærer det flot, og at jeg ser godt ud, og det er simpelthen så sødt af folk at sige, men det er det samme med så mange andre ting; det betyder bare ikke rigtigt noget hvis man ikke selv tror på det. Jeg har endda lidt dårlig samvittighed over at have det sådan her.

Det gør det heller ikke bedre at jeg skal til glukosebelastning om en måneds tid. Det er ikke fordi jeg er tyk jeg skal det, det er simpelthen fordi jeg har bedsteforældre der har diabetes – så jeg skal kun testes fordi der er genetisk større risiko for at udvikle graviditetssukkersøge, og ikke fordi jeg skal være opmærksom på min vægt eller noget. Det er jo egentligt en sygt forkælet tankegang, og jeg ved godt at jeg burde skamme mig over at have det sådan, men jeg kan ikke gøre for det.

Er der andre der har haft det på samme måde, eller er jeg den eneste forfængelige gravide derude?

 

   

8 kommentarer

 • iMama

  Jeg havde det på akkurat samme måde som dig. Jeg har altid været en slank pige og tog mange kilo på i begge mine graviditeter.
  1. 20 kg.
  2. 23 kg.
  Det var virkelig svært for mig i min første graviditet at acceptere den vægtøgning, selvom jeg var gravid. Men jeg var også utrolig sulten hele tiden. Og selv om jeg trænede fast ligesom dig så tog jeg mere og mere på. Jeg fik at vide at jeg var en smuk gravid kvinde flere gange og jeg følte mig smuk fordi jeg var så lykkelig over min graviditet, men jeg følte mig bestemt ikke smuk med alle de extra kg.
  2. Graviditet Trænede jeg ikke da der ikke var tid til det + at jeg var meget belastet fysisk. Jeg tog mere på men den her gang gjorde det mig ikke så meget.
  Jeg fødte for 3 mdr. siden og mangler at smide 7 kg. Det går den rette vej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Sejt at du har smidt så meget, så hurtigt. Det betyder at der er håb forude. 😀 Og hvor er jeg glad for at jeg ikke er alene om at have det skudt med de ekstra kilo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg følte mig som en hval, da jeg var gravid! Det meste sad heldigvis på maven og jeg fik også enormt mange komplimenter om hvor flot jeg så ud. Jeg tog knapt 20 kg på, men de sidste par måneder skete der INTET på vægten og jordemoderen var fuldt ud tilfreds med vægtøgning mm. Ift efter fødslen, så siger man amning er en fantastisk slankekur – det passer for nogle og ikke for andre. Jeg ammede ikke, trænede ikke og tabte det hele i løbet af relativ kort tid uden nævneværdig indsats. Dog er min krop på ingen måde som før- mine hofter er bredere og min brystkasse også større pga ribbenene ikke vil på plads igen….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg har det egentligt også fint med at min krop ikke er som den var før, og at den heller ikke bliver det igen, men det er fandeme ikke sjovt når man føler sig fanget i en anden persons krop. Jeg håber på at vægten står stille et stykke tid nu 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Det der med at ‘stråle’ som gravid, det ses nok mest i øjnene og på udstrålingen 🙂 og så føles kroppen bare stor! men når du i forvejen er aktiv, så skal de kilo sgu nok rasle af igen hurtigere, end du aner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det håber jeg i hvert fald at de gør. 😀 Har i hvert fald tænkt mig at arbejde for det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Lad være med at kigge på vægten 😊 den siger nada. Kig på dit spejlbillede 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja, jeg ved det godt. Desværre synes jeg også at jeg ligner en strandet hval. Haha.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De 2 bedste foundations til fedtet hud