I just bought..

Graviditetscravings? Kvalme?

Det som folk er meget interesserede i at vide, når de finder ud af at jeg er gravid er 1. Har du haft kvalme? 2. Hvad har du af cravings? Det er som om at folk bliver underligt skuffede over at jeg slet ikke har haft kvalme under min graviditet, som om at de ikke synes at det er fair at de selv var igennem det, og at jeg har det fint. Det er meget mystisk at folk reagerer som om de er skuffede når jeg fortæller at jeg ikke brækker mig i stride strømme.. Jeg har sågar fået kommentarer omkring at “det altså er tegn på en sund graviditet når man har kvalme”. Tak for den kommentar so, nu kan jeg så gå her og spekulere over hvorvidt min graviditet er som den skal være, eller om der er noget i vejen med mit barn. Tak, super fed følelse..

Bare lige for at få det på det rene; Det er ikke tegn på en sund graviditet at du har kvalme og kaster op. Det er heller ikke tegn på en usund graviditet. Jeg spurgte nemlig både min læge og min jordemoder som bekræftede mig i at det var en gang munddiarre, som ikke har et strejf af sandhed i sig. Alle graviditeter er forskellige, og kvinders kroppes reaktioner på graviditetshormoner er lige så forskellige som vi selv er.

Med hensyn til mine cravings, så har der ikke været så meget andet end alle de ting jeg normalt craver, men som jeg forsøger at begrænse indtaget af. Noget nyt er dog en fuldstændigt umættelig trang til Granny Smith æbler, altså de helt lysegrønne, skidesure æbler. Jeg elsker dem, og spiser gerne en 3 stykker om dagen. Jeg tænker at de indeholder nogle vitaminer som min krop har brug for, siden min kærlighed lige er faldet på dem. Jeg har altid godt kunnet lide dem, men slet ikke på samme måde som nu. Jeg tænker at det nok ikke er den værste ting jeg kunne crave. So far, so good.

dfgfgasg

   

4 kommentarer

 • Lea

  jeg har en veninde som, under en graviditet, cravede citroner. gerne med salt på, så vidt jeg husker. det var ligeved at ødelægge hendes tænder. det viste sig at hun manglede c vitamin (sjovt nok).
  jeg siger ikke æbler nødvendigvis er usundt, men tænker, hvis du mangler vitaminer, om det ikke skulle tjekkes så du kunne få dem på en anden måde? måske? uden at virke som en med en finger i luften, eller uendelige fif (som jeg ved mange forældre/gravide ofte får)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg mangler ikke noget, og tager de vitaminer som jeg skal ifølge mine blodprøver 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Det med granny Smith æblet tænker jeg nok mest et fordi at der er så sure 🙂 gravide craver netop ofte på sure ting – fx juice, syltede agurker. Det har noget at gøre med graviditetshormonerne som kan gøre dit blodsukker lidt højere (det er ikke skadeligt) og din smag mere sød i munden og derfor er det godt med noget surt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I just bought..