Graviditetscravings? Kvalme?

11 ting du ikke skal sige til en gravid kvinde

Som gravid har man “glæde” af mange velmente, men dog pisse irriterende og upassende kommentarer, råd og bemærkninger fra folk man kender rigtig godt, og folk man kender knapt så godt. Reelt set er det jo sødt nok at folk interesserer dig for en og ens graviditet, men helt ærligt ikk? Så er der altså en del ting man bør holde for sig selv. Her er nogle eksempler på noget fucking lorte bemærkninger som jeg har fået indtil videre:

“Har du slet ikke haft det dårligt?! Det er ellers et tegn på en sund graviditet når man har kvalme.”
Det er løgn so, og vil du venligst holde sådan en kommentar for dig selv. Med mindre du er min læge eller min jordemoder, så er jeg ikke interesseret I at høre din holdning til tegnene på en sund eller en usund graviditet. Eller din idiotiske holdning til noget andet, for den sags skyld.

“Hej tykke.”
Hej grimme. Ja jeg er tyk. Ja jeg er gravid. Men det er sgu ikke alt jeg er. Jeg er bare mig, som tilfældigvis nu er blevet gravid. Jeg har ikke brug for at blive mindet om at min mave vokser hver dag, det er jo ligesom MIG der bærer rundt på den, vokser ud af mine jeans, og bliver hurtigt forpustet. I don’t need you to remind me. Og jeg har heller ikke brug for at vide at du også har lagt mærke til det. Det er sgu svært nok at ens krop forandrer sig med lynets hast uden dumsmarte bemærkninger.

“Man skal ikke spise for 2 når man er gravid, du har jo ikke lyst til at skulle smide 30 kg., efter du har født.”
NO SHIT SHERLOCK?! Tak for den fantastiske information. Det vidste jeg da SLET ikke. Jeg havde da heller ikke selv tænkt over hvor surt det bliver at skulle tabe sig igen efter graviditeten. Sikke et held at du er her til at holde mig velinformeret. Jeg er sgu heldig at have en ven som dig. Jeg havde bare ædt chips, pommes, pizza og chokolade i ét væk, hvis ikke du havde delt din visdom med mig.

“Man skal huske at spise præcis det man vil, når man er gravid. Hvis ikke man må nu, hvornår må man så?”
Jesus Christ, hvorfor er mine madvaner så vigtige for folk?! Er det virkelig SÅ utænkeligt at de fleste folk faktisk godt ved at handlinger har konsekvenser. Selvfølgelig tænker jeg på mine madvaner. Jeg gør det jeg selv finder bedst, det som jeg føler at min krop har brug for, eller mit sind har brug for, og det sker desuden i rimelig tæt dialog med både jordemoder og læge, som faktisk har til opgave at tale med mig om sådan nogle ting, under min graviditet. Vi lever i 2017 i DANMARK. Jeg er veloplyst, og jeg ønsker det bedste for både mig og mit barn. Bland dig uden om min tallerken tak.

“Man skal huske at pleje sit parforhold både inden baby, og EFTER baby.”
Guuuuud, er det rigtigt?! Jeg tænkte da ellers at jeg kunne stoppe med at arbejde for et godt forhold, nu hvor klatten havde udviklet sig til et foster. Er det ikke sådan man gør? Bliver gravid og der efter giver op på sit forhold? You could have fooled me.

“Der er da ingen grund til epiduralblokade, mennesket er skabt til at føde, det kan du SAGTENS uden bedøvelse!”
Undskyld mig speltkusse/økosonja/mand/whoever.. Hvis jeg vil have bedøvelse under min fødsel, så skal du på ingen måde blande dig. Det kan da helt klart godt lade sig gøre at føde uden, det er jeg ikke i tvivl om – men det har jeg bare ikke lyst til. Det er ikke alt det der fungerer for dig, som også fungerer for mig. Desuden er det slet ikke sikkert at jeg når at få valget, men hvis jeg gør, så vil jeg fucking have den epiduralblokade!

“Du skal ikke løfte det der, du skal huske på din tilstand!”
Jeg kender min krop godt nok til at vide hvornår jeg overbelaster mig. Jeg er gravid, jeg er ikke syg. Jeg kan sagtens bære to indkøbsposer, hjælpe med at flytte spisebordet, bære vasketøjet frem og tilbage fra vaskeriet og tage en tur i IKEA. Og det er ærligt talt lidt fornærmende at du lader til at tro at jeg vil gøre noget som min krop ikke kan holde til, og som kan skade mit ufødte barn.

“Du skal vel også snart stoppe med at dyrke alt det motion, alle de hop og anstrengelser er ikke godt for baby.”
Jo , alt det motion er faktisk godt for baby. Så længe jeg ikke presser mig selv så hårdt at jeg får vilde smerte, ikke kan trække vejret eller besvimer,  så er det super sundt at dyrke motion. Det kan endda gavne både fødslen og når man skal komme sig bagefter, hvis man har været aktiv under sin graviditet.

“Så skal I vel også snart giftes?”
Undskyld mig Gertrud, hvilket årstal tror du vi befinder os I? Vi skal ikke nødvendigvis giftes, bare fordi vi bliver forældre. Måske skal vi, måske ikke. Men frygt ej, vi skal nok sørge for at alt er som det skulle være juridisk, hvis der skulle ske noget med en af os, hvis vi skulle gå fra hinanden mm. Vi er ikke idioter. Og det rager sgu ikke dig, om vi skal giftes eller ej.

“Det er altså bare fedeste at føde hjemme i trygge og vante omgivelser.”
Ud over at jeg på ingen måde ville føle mig tryg ved at føde hjemme. Jeg vil føle mig i de tryggeste hænder på hospitalet, hvor jeg ved at der er jordemødre, læger, sygeplejersker og drugs, hvis alt det skulle blive nødvendigt. Jeg vil ikke føde hjemme, i en 2værelseslejlighed, med naboer der kan høre alt. Hvad hvis jeg skider under fødsel? Hvad hvis jeg flækker? Det gider jeg sgu ikke hjemme i min seng. No way in hell.

“Et enkelt glas rødvin skader ikke, lad nu vær’ med at være hysterisk!”
Hallo Alko-Anja, det er min krop og min baby. Jeg har på ingen måde tænkt mig at indtage alkohol under min graviditet. Det kan godt være at baby ikke tager skade ved et glas vin i ny og næ, men jeg har ikke tænkt mig at tage chancen. Desuden anbefaler sundhedsstyrelsen at man lader vær’. Og helt ærligt ikk’, så tror jeg sgu ikke på at du ikke har taget skade af at din mor drak under hendes graviditet..

dvdges

   

6 kommentarer

 • Lone

  jeg håber dælme fra din side er skrevet med ironi. Jeg er selv gravid med mit 3.barn og synes helt ærligt bare det er fantastisk at folk interesserer og bekymrer sig om mig og det ufødte barn! Jeg ser Inter ondt i de udmeldinger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeps indlægget er skrevet med en god portion ironi, og jeg er udemærket klar over at alle siger tingene i god mening, men det gør ikke alle kommentarerne okay. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gode punkter som snildt kan udvides med: ting du ikke skal sige til nogen kvinde – kommentarer om hendes krop, udseende eller hvordan hun vælger at fremstille nogen af delene på 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha, det bliver mit næste indlæg for sure 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Ahh kan godt huske dem, “kommentarene fra helvede” det er som om at man skal have alle gode råd/meninger før man tænker at spørge selv.

  og især kvalme kommentaren…. Havde selv kvalme i de første 20 uger begge gange, og gud hvor var jeg træt af bemærkninger omkring bl.a. sund graviditet eller om jeg nu havde ordenlige graviditetsvaner… min krop reagerede bare på det fastholdelses hormon der laves mens fosteret er lille, så snart det hormon var ude af kroppen var jeg kvalme fri!!
  Så luk du bare det meste ind af 1 øre og ud af det 2…..

  Og bare vent til du får mere mave – er engang blevet taget på maven af en vildt fremmed mens jeg stod og kiggede i en køledisk, nååå ja for min mave er da pludselig allemandseje!!
  Hun kom hurtigt derfra efter jeg med lidt store ord fik spurgt om hun var blevet inviteret (havde en dårlig dag, og en fremmed handlendes hånd på min mave var ikke det der skulle forbedre den)

  Håber du nyder din graviditet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Hahaha oh no!
   Det gør jeg, jeg har det fantastisk. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetscravings? Kvalme?