Graviditetsdagbog: uge 10+6 - D-vitaminmangel og træthed

Graviditetsdagbog: Uge 15+2 – Alkoholhysteri?

I weekenden har Bedstevennen og jeg været til nogle påskefrokoster, primært ved hans familie. Det var hos familiemedlemmer som endnu ikke have hørt den store nyhed – altså at vi skal være forældre, så vi glædede os helt vildt til at overbringe nyheden og se deres reaktion. De blev heldigvis helt vildt glade, og begyndt at snakke om at de havde alverdens ting til os, som vi godt måtte få, blandt anden en hel masse babytøj og en tremmeseng. Det var så skønt, at ingen tog det som noget negativt.

Påskefrokosten fandt sted hos nogle ældre medlemmer af Bedstevennens familie, og de spurgte selvfølgelig ivrigt ind til hvordan jeg havde det, hvor langt jeg var henne og alt imellem himmel og jord. I løbet af påskefrokosten blev jeg flere gang tilbudt alkohol, i form af øl, vin og snaps. Jeg takkede selvfølgelig nej, for jeg har ikke tænkt mig at røre alkohol i mens jeg er gravid. Jeg fik flere gange at vide at det var noget hysteri, og at der ikke ville ske noget ved at jeg drak alkohol, så længe det ikke var hver dag. Jeg blev ved med at sige nej tak, og at det havde jeg ikke lyst til. Jeg duftede ind i mellem til Bedstevennens rødvin, fordi jeg elsker vin, og det var en god en af slagsen. Hver gang jeg gjorde det, så fik jeg kommentaren “så tag dog et glas vin”. Jeg følte mig presset og det var sgu ikke rart.

De gjorde det på ingen måde af ond vilje, de er bare fra en anden tid, hvor der ikke var samme fokus på hvad man burde og ikke burde når man var gravid. De både drak og røg under graviditeten og som de sagde “så havde ingen af deres børn taget skade”. Og det kan også sagtens være at det er helt korrekt. Min mor røg så under hendes graviditeter, og vi har HELLER ikke taget skade, men det ændrer ikke på, at jeg ikke har lyst til at ryge eller drikke alkohol under min graviditet, uanset hvor meget jeg savner et godt glas rødvin. Jeg ville simpelthen ikke kunne tilgive mig selv, hvis min barn ikke udviklede sig rigtigt, eller noget som helst lignende, og selvom det måske ikke behøvede at være på grund af at jeg havde drukket et glas vin i ny og næ, så ved jeg at jeg aldrig vil kunne undgå at tænke at det var min skyld, at mit barn ikke var okay. Måske er det hysterisk, I don’t know, men jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg aldrig ville kunne tilgive mig selv.

   

10 kommentarer

 • LeneJ

  Er vild med din graviditetsdagbog! Det er så hyggeligt at følge med I hvilke tanker du har gjort dig undervejs. Jeg er selv 8+1 i dag, så der er stadig lidt tid til nyheden skal deles – og det er så svært at holde det for sig selv!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er jeg så glad for at høre! 🙂 Tusinde tillykke med graviditeten, hvor er det spændende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Kan sagtens følge dig. Har det selv på samme måde. Ved godt at et enkelt glas i ny og næ, ikke vil skade, men vil ikke kunne undgå at tænke, at hvis noget (7-9-13) går galt, kunne det så være pga. Alkoholen.
  Tillykke med graviditeten. Elsker at følge med i dine små skriverier 😊👍🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Tusinde tak søde du. Det er dejligt at du læser med! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Først: Kæmpe tillykke med graviditeten! Jeg har fulgt med på bloggen fra start, og jeg synes, det er så vild en udvikling, der er sket herinde. Det er en vaskeægte kærlighedshistorie <3
  Jeg synes, det er så vigtigt, at man som gravid og mor lytter til, hvad ens egen krop siger, så det er så flot, at du stod ved det – det kan jo nogle gange være svært ved 'gruppepres'. Min morfar sagde den anden dag, at han heller ikke havde taget skade af at blive slået i skolen. Som du skriver, så er de bare fra en anden generation, hvor man gjorde tingene anderledes, end man gør i dag 🙂
  Og når man er gravid og får et barn, er der virkelig mange (også fremmede), som pludselig synes, at det er helt okay at kommentere på, hvad man spiser, drikker og gør. Og når barnet er blevet født, er det okay for selv samme mennesker at kommentere på, hvordan man opdrager det. Puha, jeg har godt nok måtte tælle til ti nogle gange og bare stå fast på, at JEG er mit barns mor og ikke dem. Selvom det ikke burde være nødvendigt…
  Nå, det var lige en lidt lang kommentar – sorry 🙂 God dag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Tusinde tak for en skøn kommentar, hvor er du sød! <3
   Haha, ja det bliver nok ikke bedre jo længere hen i graviditeten jeg kommer, eller når barnet er født. Det skal nok blive en udfordring at håndtere folks meninger om mine handlinger. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Åhh kender kampen, med 2 børn på 3 år og den store kærlighed for en god kraftig rødvin 🙂

  Må dog indrømme at jeg 1-2 gange tillod mig selv 1/4 dl rødvin, bare for at få smagen til en dejlig middag, og jeg indså også at det var smagen og ikke Alco.effekten der betød noget. Men hele effekten gør faktisk at jeg den dag i dag slet ikke rør vin med mindre det virkelig smager godt og så er det måske 1 glas, på en hel aften.
  utroligt hvad 3 år uden alm. alco.indtag kan gøre ved en 🙂

  Tillykke med den lille “nøgle” til et helt nyt liv 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Tusinde tak Anette 😀 Haha, det kunne jeg forestille mig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andreas

  jeg har ikke fulgt med i din blog i noget tid, så at pludselig læse at du er blevet gravid var noget overraskende 😀
  som du har skrevet i en anden post, så det ret vildt at det er gået fra vild single til monogam til kommende mor.

  anyhow vi dansker har bare en til tider tosset alkohol-kultur hvor det er svært at samle to dansker før der inden for 5 min står et par øl på bordet 🙂 hyggeligt, meen knap så godt når man er gravid. Og jeg er helt på linje med andre: stå fast på at det er en dårlig ide.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Graviditetsdagbog: uge 10+6 - D-vitaminmangel og træthed