Den mærkeligste kompliment jeg har fået #10

Opskriften på “en RIGTIG mand”

Jeg har nok overhørt den dummeste samtale I FUCKING VERDEN, på min arbejdsplads, for noget tid siden. Den handlede om hvad RIGTIGE mænd gør, og hvad de ikke gør. Både mænd og kvinder joinede samtalen med ligeså stor iver, som jeg har når jeg ser en pakke flødeboller. Der var især fokus på hvad man IKKE gør, hvis man er en rigtig mand. Og hey? Hvornår fanden er man egentligt en rigtig mand? Og burde vi kvinder måske ikke lige stoppe op en gang, og tænker over hvor mange gange vi egentlig har delt citatet “A real woman is whatever the fuck she wants to be”. Gør det sig ikke også gældende for mænd, eller hvad?

Hvad der virkelig pissede mig af ved samtalen, var at der på ingen måde var tale om personlige egenskaber som ansvarlighed, ærlighed, betænksomhed, klog osv. i den dur. Det handlede om hvad rigtige mænd gik i, sagde, spiste, lavede, arbejdede med.. F.eks. så bager rigtige mænd ikke – men rigtige mænd må gerne lave sydamerikansk mad. Rigtige mænd boxer – de kan ikke gå til twerking. For så er man ikke en RIGTIG mand. Jeg sprudlede af raseri! Hvor er det bare pisse hyklerisk altså. Hvor fanden blev nogle af de nedenstående holdninger af, rundt om bordet? Dem, og mange flere, synes jeg altså manglede, som et argument for hvad en “rigtig” mand er.

 • En rigtig mand, er en der følger sit hjerte
 • En rigtig mand, er en der vil skide på ovenstående fordomme
 • En rigtig mand, er en der klæder sig i det han kan lide at have på
 • En rigtig mand, er en der går op i den madlavning som han selv finder interessant
 • En rigtig mand, er en der dyrker den sport han selv synes er sjov
 • En rigtig mand, er en der ikke har et konservativt blik på kønnenes roller
 • En rigtig mand, er en der er kærlig
 • En rigtig mand, er en der er givende
 • En rigtig mand, er en der er ansvarsbevist
 • En rigtig mand, er en der er arbejdsom
 • En rigtig mand, er en der er ambitiøs
 • En rigtig mand, er en der er gavmild

 

gfjgf

9 kommentarer

 • Det helt centrale spørgsmål i forlængelse af den diskussion er vel, om der findes en forkert mand?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Lige præcis – og det gør der vel, i deres øjne, hvis der findes en rigtig mand.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole

  Meget enig med dig. Kan det ikke have lidt med alderen på de diskuterende at gøre? Meget unge mennesker er som regel mere bekymrede for at træde ved siden af – især er unge fyre bange for, at nogen kan beskylde dem for ikke at være macho nok. Men mænd har masser af herlige talenter: http://www.mandensmanual.dk/hvad-ser-kvinder-i-maend/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg er den yngste på min arbejdsplads, så det er desværre ikke der problemet ligger. :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andreas

  “Både mænd og kvinder joinede samtalen med ligeså stor iver, som jeg har når jeg ser en pakke flødeboller.”

  haha! så kan jeg tænke mig til at det er en MEGET stor iver ;D det synes jeg bare var et sjovt billede 🙂

  jeg nok på en måde relativt konservativ når det kommer til det her – forstå mig ret. Jeg ser det som maskulint at fx holde døren for en kvinde, være den der betaler for første date for at vise en generøsitet etc. – mit ideal for at være en mand/være maskulin er at være en gentelman. Forstået som en der er hensynsfuld og kan tage en varm frakke med hvis han skal ud med en kvinde så hun ikke fryser 🙂

  Jeg mener at man nutidens samfund godt kunne lærer det bedste af mere klassiske kønsroller uden det behøver at blive frikantet.

  Det eneste virkelig problem er når andre mænd fx skal fastholde mig i hvad en “rigtig mand gør”. En mindre ting er at jeg bedre kan lide drinks en øl pga smagen. En gammel ven skal altid bruge det at jeg køber en drink istedet for en øl, til lige at påpege at “det gør rigtig mænd ikke – det gay at drikke drinks”
  Jeg synes det er sigende at man skal hævde sin maskulintet ved at nedværdige andres forståelse af samme hvilket jeg synes er mere forkert, end at drikke en skide strawberry daiquiri 😀

  eller den der med at rigtig mænd er ikke følsomme men knalder bare derud af. Der kan jeg måske godt følge den dermed at det er tåbeligt kønsideal at have.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er jo dybt tåbeligt at folk mener at det kan beskrives sort og hvidt, hvad en rigtig mand er og ikke er. Især fordi det handlede om overfladiske ting, og ikke personlige egenskaber.
   Der er intet i vejen med at man værdsætter klassiske kønsroller, så længe at man ikke synes at andre er forkerte hvis de ikke gør det. Jeg tror egentligt bare at min pointe er at det fandeme er okay at være forskellige og at kunne lide forskellige ting, og det gør ikke nogen forkerte. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andreas

   Det kan jeg nu nok meget godt følge dig i – og kønsroller der netop bliver sort/hvide kasser og derfor ikke kan fange de mange præferancer mennesker har er for frikantet.
   Men den slags lever i bedste velgående mange steder – især når vi går på arbejde.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Lad mig sige det så kort som muligt: One womans trash is another womans treasure. Bare fordi det ikke er rigtigt for dig, behøver det ikke at betyde det ikke er rigtigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er lige præcis det jeg mener faktisk – mit problem er jo ikke at man har forskellig smag. Mit problem er at folk er lynhurtige til at dømme folk som forkerte samtidigt med at de stempler nogle andre som rigtige. Jeg håber såmænd bare på mere medmenneskelighed og accept af forskellighed.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den mærkeligste kompliment jeg har fået #10