Den mærkeligste kompliment jeg har fået #3

Pas din egen livmoder, og bland dig udenom min!!!

Som jeg har nævnt en del gange, så er jeg super glad for mit arbejde. Jeg har en hel masse søde kollegaer, som er dygtige til deres job, og som vil en det bedste. Selvom jeg ved at de vil mig det bedste, og at de aldrig vil sige eller gøre noget i ond mening, så er der alligevel en ting der pisser mig af i min dagligdag. Og det er nok faktisk ikke engang kun på min arbejdsplads det er et problem, det er faktisk rigtig mange gange i forskellige fora jeg føler mig provokeret af folk. Nu skal jeg fortælle hvorfor:

Jeg arbejder på en arbejdsplads, hvor de fleste er ældre end mig. Jeg er derfor også den eneste i min afdeling som ikke har børn endnu. Nogle har voksne børn, nogle har små børn. De har alle sammen børn. Udover mig. Det i sig selv har jeg intet imod. Jeg har aldrig været hende der ville have børn i en tidlig alder. Før i tiden troede jeg faktisk ikke at jeg overhovedet ville have børn. Nu vil jeg gerne have børn, men det er en helt anden snak, og det er (stadigvæk) ikke noget jeg har travlt med at få.

Men jeg er nået til en alder, som åbenbart gør det helt legitimt at påpege at jeg ikke har børn. Jeg får næsten dagligt kommentarer fra kollegaer og bekendte om at “du skal altså tage at blive gravid”, “du bliver jo ikke yngre”, “dine æg rådner”, “du skal skynde dig at få nogle børn”, ” det er synd for børnene hvis de får så gamle forældre”. Jeg bliver simpelthen SKIDESUR over de kommentarer. Hvad nu hvis jeg har taget et aktivt valg, om ikke at få børn? Hvad nu hvis jeg faktisk ikke KAN få børn? Hvad hvis min kæreste ikke kan få børn? Hvad nu hvis jeg synes at mit liv har indhold nok uden børn? Hvad nu hvis jeg vil skide på, hvad du synes er synd for mine endnu ikke-eksisterende børn? Helt ærligt.. Hvornår fanden er det blevet okay at ville diktere folks liv på den måde? Og hvordan kan du tillade dig at have en holdning til min barnløshed? Det er for nogle mennesker et super følsomt emne, måske fordi man ikke kan få børn. Og så er man ligesom enten tvunget til at sidde og grine falsk ad den upassende kommentar indtil samtalen drejer i en anden retning, eller sige til folk at det vil man gerne, men man kan ikke. Det er ikke alle der har lyst til at fortælle om så private beslutninger og problemer på sin arbejdsplads (eller andre steder, som f.eks. familiefester osv.).

Hvis man aktivt har valgt ikke at skulle have børn, så er der også noget i vejen med det. Så får man kommentarer som “man ved ikke hvad man går glip af”, “det er det vi er sat på jorden for”, “så kommer du aldrig til at føle ubetinget kærlighed til et andet menneske”, “det ændrer sig, det vil du sikkert gerne om 5 år” og “det er for sent når du ombestemmer dig”. HVAD FANDEN?! Nej jeg ved nok ikke hvad jeg går glip af at vælge børn fra, men I ved sgu heller ikke hvad I går glip af ved at vælge dem til. Og nej jeg ombestemmer mig ikke, og hvis jeg gør, så er det fandeme HELLER ikke noget du  skal blande dig i. Respekter nu bare hinandens forskellighed, og at man ikke nødvendigvis har samme ønsker for fremtiden. Og bland dig så for fanden udenom min livmoder og pas din egen!

tumblr_lrqs8odk3o1qgs0df

 

20 kommentarer

 • Camilla

  Hvor er det dejligt at høre et andet menneske ytre alt det jeg har tænkt igen og igen. Min kæreste og jeg har også en alder hvor børn burde være på trapperne (eller forlængst ankommet!) hvis man spørger kollegaer og familie. For 1 1/2 år siden prøvede vi i et lille års tid og der skete ikke noget. Dvs ikke andet end at jeg hver måned blev ked af det. Samtidig skulle jeg høre på, især kollegaer, som konstant holdte øje med min mave og kom med hints og ofte direkte kommentarer om, at nu måtte jeg da også snart være gravid. Til kollega-fester blev der holdt skarpt øje med om jeg drak alkohol og hvis ikke jamen så var sagen jo klar og så skulle jeg høre endnu mere på irriterende kommentarer. Jeg havde ikke lyst til, at fortælle Gud og hver mand at vi prøvede så jeg bed det i mig. Vi endte med, at sætte projektet helt på stand-by fordi der skete nogle ting i vores liv som lagde et stort pres på os begge. Men al den fokus på MIT privatliv gjorde mig vildt ked af det for på det tidspunkt var der jo intet jeg ønskede mig mere end, at blive gravid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ej hvor er det også bare en nederen opførsel fra kollegaernes side! Det er jeg sgu ked af, at I har måttet gå igennem. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amen.
  Hvorfor har folk så svært ved at blive på deres egen banehalvdel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Tak for dette indlæg! Jeg vil ikke have børn og har aldrig haft den lyst. Alligevel tror folk ikke på mig – og så får jeg alle de kommentarer, du også selv har skrevet. Det er så vanvittigt irriterende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LW

  Ved du hvad – du har overhovedet ikke travlt. Mine forældre var henholdsvis 40 og 47 år da de fik mig. Jeg er 22, og mine forældre er fantastiske, og virker overhovedet ikke gamle. Så no stress – og sikke en mærkelig holdning de har, på dit arbejde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Næ, jeg synes sgu egentligt heller ikke at jeg har travlt. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Undskyld, men er du overhovedet fyldt 30? Du har ikke noget som helst at være nervøs for. I vores mødres generation var det almindeligt at være et par og tyve. MIn mor var 30 da hun fik mig og efter eget udsagn en oldsag. Jeg er 35 og er lige begyndt på projektet. Nu skal det være – men jeg har ikke været klar før.
  Jeg har engang sagt til en lidt for nysgerrig person at det var meget upassende at interessere sig for; hvis ikke man selv fortæller noget er der to muligheder: enten kan man ikke eller også vil man ikke. Og det skal man overhovedet ikke forklare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Nej, jeg er i midten af 20’erne. Og jeg ved jo at de gør det i en god mening, men jeg bliver simpelthen bare så provokeret af det!
   Lige præcis!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Tinderslut

  Dejlig side du har dig her. Det er hyggeligt at læse med i dine tanker.

  Måske du har lyst til at læse med i mine.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andreas

  det kan godt være at jeg på et overordnet samfundsmæssigt plan mener at det kunne være gavnligt at vi fik børn i en tidligere alder, men nogle af de her historier er jo langt over stregen.

  jeg synes dog det er lidt sjovt hvordan flere her omtaler det at få børn som et “projekt”. I så fald er det et projekt med en riiimlig livslang forpligtelse 😛 jeg mener det jo ikke noget man sådan lige prøver også holder op med senere. At være forældre er jo ikke noget hvor man lige kan sige “ej, tak nu har jeg vist fået nok af at være det”.
  Det er jo også delvist hvorfor det er så fladpandet at sige sådan noget som om man ikke lige sku få nogle børn.
  jo, lad os lige holde en forkostpause og så tager vi et hurtigt knald og så er den hjemme 😀

  jeg kan huske at vi som studerende lavede noget pis med fremdrifsreformen fordi vi jo nærmest skulle tage og lave forbud imod fester på vores studie – det kunne jo være man finder en der som man bliver forelsket og fik børn med senere. Og den slags fører jo til forsinkelser og undergang for landet økonomi.

  nej, skriv dit speciale til et 12-tal, vær på udveksling et af verdens fede uni´er, få praktik i en studierelavant virksomhed, find verdens sødeste kæreste (som selvfølgelig ikke forstyrrer dig i alt det andet), undgå arbejdsløshed, find dig et godt og kompetanceudviklende job OG lav også lige nogle børn – samtidig.
  Ja, der sørme nok krav til det moderne liv når man er midt 20´erne-start 30´erne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha. Krav er det nok af, i hvert fald fra samfundet side. Jeg gider sgu ikke også at tage stilling til det pjat når jeg er på arbejde. :p Nu må det stoppe!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det har hjulpet mig at tage “taknemmeligheds”-approachen på den slags velmenende kommentarer. Som du selv er inde på så gør folk det jo i allerbedste mening, og jeg har simpelthen valgt at tage den slags bemærkninger og indblanden for hvad det er: Velmenende.
  Jeg har selv været igennem fertilitetesbehandlinger både som single OG i et parforhold og det hele er endt med at jeg nu er single og UDEN børn, så jeg har hørt til riiiiiiiiiiiiiiiiiigtigt meget af den slags.

  Det har hjulpet mig at skrive om mine katastrofale fertilitetsbehandlinger og min totale deroute efter at minm kæreste skred (tre uger efter -endnu- en ufrivillig abort) på min blog Hjerte Under Ombygning, og her kunne jeg i virkeligheden også få afløb fra når folk er kommet med alle deres fikse idéer, men jeg har faktisk valgt at lade være, mest for at skåne mig selv egentlig, og for at gøre det muligt for mig at se på det med taknemmelige øjne… Eller rettere lytte til det med taknemmelige ører.

  Ikke nogen nem opgave. 😀
  Men heller ikke umulig.

  / Hanne ❤ Hjerte Under Ombygning .dk
  -En blog om livet: Kærlighed & nedture, livskriser, tanker, mindset & personlig udvikling

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   hold da op, det er jeg virkelig ked af at høre, at du har været igennem. <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt! Folk skal tage og passe sig selv.

  Nu hvor jeg er i den alder (jeg er 28 år), bliver jeg ofte spurgt om jeg ikke snart skal have børn.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotte

  TAK

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den mærkeligste kompliment jeg har fået #3