Stærke kvinder - Claire Underwood

Frygten for skattefar, når man er blogger

Når man blogger hos Bloggers Delight, så tjener man penge på det. Nogle tjener meget, og kan leve af det. Nogle tjener hvad der svarer til lidt ekstra lommepenge. Når man tjener penge på at blogge, så er det pludselig en del vigtigere at man har styr på sin forskudsopgørelse, end når man “bare” har et 37-timers job, eller er studerende. For så svinger ens indkomst pludselig helt vildt fra måned til måned. Desuden skal man selv sørge for at skrive det ind på sin forskudsopgørelse, hvad man tjener på bloggen. Det skal man skrive i et særligt felt for “Honorarer”. Altså skal det ikke stå som en del af ens lønindkomst. Det er der en hel masse forklaringer på, som skattefar sikkert kan svare bedre på end jeg kan.

Men altså.. Som de fleste ved, så kunne man altså i fredags tjekke sin årsopgørelse (det skattepapir som afslører om du har betalt for lidt eller for meget i skat i årets løb, og derfor også fortæller dig hvorvidt du skal have penge tilbage, eller om du skal hoste op med klejnerne). Jeg sad semi-panisk kl. 23.00 i fredags, og forsøgte at komme igennem til min årsopgørelse. Jeg var helt vildt nervøs, fordi 2015 det var det første hele år, jeg har haft bloggen og derved en reel indkomst som følge af den. Selvom jeg var været meget standhaftig i form af at rette min forskudsopgørelse, hele året, så var jeg alligevel ret nervøs. Der er mange af de store bloggere, som har fortalt skrækhistorier om voldsomme beløb, der skulle tilbagebetales, fordi man ikke har udfyldt sin forskudsopførelse korrekt. Det ville jeg simpelthen ikke have, skulle ske for mig!

Jeg vil sige, at nu har jeg faktisk været på arbejdsmarkedet i mange år, og jeg synes faktisk at det er blevet nemmere at gennemskue hvordan skidtet skal udfyldes. Det kommer sig nok både af at jeg har fået erfaring med det, men også at skat har valgt at gøre det nemmere at udfylde, ved hjælp af små vejledninger og en meget overskuelig hjemmeside. Men alligevel havde de der skrækhistorier rørt et eller andet i mig. Det gjorde i hvert fald at jeg var en af de villige idioter, der sad 1,5 time i kø, bare for at se resultatet (som jeg jo også kunne have set i dag). Jeg skulle heldigvis have 9000 kr. tilbage i skat. Og det er jo skide lækkert! Men samtidig, så er det jo penge jeg ikke har haft i løbet af året, som jeg kunne have haft. Så jeg kunne have gjort det bedre med min forskudsopgørelse, men jeg klager såmænd ikke!

taxes

 

8 kommentarer

 • Penge tilbage i skat er altid en sikker vinder!

  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Personligt synes jeg at det er dejligt at få penge tilbage i skat, for det fungerer som en slags usynlig opsparing man ikke rigtig kan mærke i hverdagen. Så bliver man altid glædeligt overrasket 🙂

  scandart.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  En hel masse forklaringer? Det er ikke for at være flabet, men er det ikke “bare” fordi det er b-indkomst det skal under kategorien honorar og fordi der blandt andet er en del spons og så videre, der gør det svært at skulle sætte det som en fast indkomst? 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja ingen tvivl om at SKAT virkelig har gjort det lettere efter langt de fleste tal indhentes automatisk.
  Plejer faktisk at opgive lidt for meget fordi jeg så godt kan li glæden ved at få penge tilbage – I know totalt dumt, når nu det er mine egne penge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skattenørden

  I år har det faktisk været en fordel for dig at få penge tilbage i skat, da godtgørelsesrenten er på 0,5% fra skat.

  Renten er altså højere end du ville kunne få i banken, hvis du havde sat et tilsvarende beløb ind ved dem 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Hej tinderslut. Jeg er hooked på “Shameless”, en amerikansk tv-serie, og der er en fyr med, Sean, som har den mest sexede stemme, i mine ører! Jeg kom til at tænke på dig, da du flere gange har postet sexede mandestemmer. Så værs’god, jeg tænker det her måske også er noget for dig 😉

  https://www.youtube.com/watch?v=Z6bPZ2km2xI

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærke kvinder - Claire Underwood