Lækker seng = lyst til at være i sengen = mere søvn og mere sex

Vil jeg giftes? Og vil jeg giftes med Bedstevennen?

Jeg har sagt før, at jeg aldrig har været den pige, som ønskede sig et prinsessebryllup, med den helt rigtige kjole, den helt rigtige location, på det helt rigtige slot, med de helt rigtige blomster, det helt rigtige hår, den helt rigtige ring. Det har aldrig været en drøm fra min side. Det har aldrig været en nødvendighed eller et fremtidsmål. Måske har det noget at gøre med, at mine forældre ikke har holdt sådan et bryllup. De er gift, men det var ikke et prinsessebryllup der blev holdt. Det var på rådhuset, med os børn som vidner og mine forældres nærmeste venner. Bagefter blev der holdt en fest med mad og drikke, og en masse kærlighed, hjemme ved mine forældre. Ganske uhøjtideligt og i familiens skød. De valgte ikke at gøre det på den måde fordi de ikke havde råd til den anden løsning – pengene var bestemt til et prinsessebryllup, men det var slet ikke det det handlede om for dem. Det handlede om at sige ja til hinanden. Til kærligheden, til ansvaret, de hårde tider, de gode tider. For dem handlede det om selve ægteskabet – det handlede ikke om festen.

Det er den indstilling jeg er vokset op med, så jeg har aldrig haft prinsessebryllupsdrømmen. Men jeg har haft drømmen om manden. Drømmen om at jeg ville møde en, som jeg faktisk havde lyst til at leve med. Til at blive med. Til at få børn med. Til at blive gammel med. Den drøm har jeg allerede fået opfyldt nu, så er ægteskabet en nødvendighed for mig? Nej. Det er det faktisk ikke. Men jeg vil gerne. Jeg vil gerne sige “Ja” til Bedstevennen en dag. Men jeg bliver ikke skuffet hvis vi aldrig skulle gå hen og blive gift. Så længe man er engageret i hinanden og i forholdet. Så længe man vil hinanden og er partnere, både i kærligheden, i børneopdragelsen og i livet generelt. Og hvis vi nu skulle gå hen og blive forlovet, og skulle giftes en dag, så ville jeg ALDRIG holde et prinsessebryllup til 80.000-100.000 kr. Jeg synes det er frås, og det er slet ikke det et ægteskab handler om, for mig.

Er der andre der har det på samme måde? Eller nogle af jer som HAR prinsessebryllupsdrømmen, eller som måske allerede har afholdt sådan et bryllup, som kan fortælle deres historie om hvorfor de valgte at gøre det på den måde? Smid endelig en masse kommentarer efter mig.

tumblr_mcaui17NMj1ql5yr7o1_400

12 kommentarer

 • Jeg vil faktisk ikke selv giftes, da hverken brylluppet eller ægteskabet som sådan siger mig noget. Jeg tror på kærlighed og jeg tror på samhørighed i længevarende forhold, men den bindende institution som ægteskab er, kan jeg ikke rigtig forlig mig med. Det er ikke fordi jeg ikke vil leve sammen med min kæreste til vi er gamle, men idéen om ægteskab eller bryllup er bare ikke mig. Skulle jeg alligevel skifte mening en dag, ville jeg heller aldrig bruge 100.000 kr på én dag – det kan vi jo for søren rejse jorden rundt sammen for!
  Rigtig fedt emne at tage op, jeg glæder mig til at følge med i kommentarsporet og se om jeg er helt alene med mine anti-bryllupstanker 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Helt alene er du i hvert fald ikke – jeg er delvist med 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg tror ikke at min kæreste og jeg skal giftes. Jeg elsker bryllupper, men jeg kan faktisk ikke se meningen i at gifte sig. Min kærlighed til min kæreste bliver hverken mindre eller større af ægteskab og kan jeg spare 20.000-40.000 kr. og så hellere tage ud og rejse, så vil jeg hellere det. Dermed ikke sagt at jeg ville sige nej, hvis han lagde sig på knæ, men han kender os min mening til ægteskab. Jeg ved ikke hvor stor den juridiske ret har af indflydelse længere hvis man har børn sammen, men er det ligesom i gamle dage så ville det være min eneste grund til at blive gift en dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja, børneaspektet har selvfølgelig også en betydning. Men jeg ved faktisk ikke hvor stor en betydning det har juridisk i dag? Det må der være nogle kloge hoveder der kan svare os på! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

   Man kan sagtens lade være med at blive gift – det er bare meget mere papirarbejde 😉 og hvis man ikke har taget sig tid til at ordne papirerne kan man komme grueligt meget på røven – især hvis man er godt etableret med hus og børn og den ene dør.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja, det er sgu med at få styr på alt det der, før det er for sent.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denice

  Prinsessebryllup? Nej, det er jeg nok ikke til, men giftes vil jeg gerne. Vores “problem” er nok i virkeligheden antallet af gæster vi ønsker at have med. Med 100+ mennesker på listen vil beløbet helt naturligt løbe i vejret, uanset om man vælger den dyre 3-retters på et gods eller grillburgere. Det er måske også årsagen til vi ikke har gjort det endnu.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det kan jeg godt forstå, vores problem ville nok være det samme. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  er så enig med den første anna
  har været med min kæreste i mange mange år og vil aldrig giftes. vi er gifte i hjertet og det er noget specielt synes jeg meget mere end et bryllup. selvfølgelig har tanken været der, ligesom så mange andre tanker – men hvad så med alle de år der er gået før et eventuelt bryllup- nej kærligheden er vores og vi behøver ikke en kirke eller en stat til at godkende den

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Nej jeg kan godt forstå hvad du mener. Kærlighed er ved kærlighed, uanset vielsesattest. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andreas

  Det er sjovt hvordan vores holdninger til forhold kærlighed og forhold er så foranderlige. At unge idag kan ha en helt fast holdning om at ikke ønske at blive gift, og så møder man en man falder pladsk for så kan man nogen gange ikke lade vær 🙂

  et par sjove historier om det med hvordan man kan ha en holdning men så når man møder en man er glad for er det straks noget andet:

  en af mine bedste venner havde svæget at han ikke ønsket en kæreste og han skulle forblive single mange år endnu. Well, det ændret sig da han til en koncert møde en skide sød pige og nu kan han ikke lade vær med at snakke om hende! 😀

  eller min far som var overbevist om at han ALDRIG skulle ha en mobiltelefon – det var så lige indtil han mødte sin 2. kone hvor der blev sent så mange SMS´frem og tilbage at tastaturet på han nye mobil gik i stykker! 😀

  omend det er utroligt kliche agtigt at skrive så kan kærlighed ændre mange ting 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det tror jeg faktisk at du har ret i. Crazy Stupid Love 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lækker seng = lyst til at være i sengen = mere søvn og mere sex