#Aldrigdinskyld - Om en meget personlig og ubehagelig oplevelse

Ting ved mig, som er pisseirriterende

Når man går fra single til kæreste, så går man ofte fra stadiet “forblindet forelsket” til “hverdagsirriteret”. Det er for mig en ganske naturlig og velkommen proces. Der er mange som jeg kender, som frygter hverdagen. Og at hverdagen vil slukke for kærligheden, forelskelsen. I min verden er hverdagen uundgåelig. Jeg synes ikke at hverdagen er en skræmmende tanke. Det handler vel om, at skabe en hverdag som man godt kan lide, og en hverdag som man ikke keder sig i. Ja ja, selvfølgelig er der dage hvor ting kører efter rutinen, og hvor der ikke sker en masse spændende ting. Men det er jo bare balance. Alt kan jo ikke være nyt og spændende hele tiden. Hvis det var det, så tror jeg også at man ville glemme at sætte pris på det, når der sker noget nyt og stort og spændende. Jeg elsker den afveksling der er.

Mig og Bedstevennen kender jo hinanden virkelig godt, efter mange års venskab inden vi blev kærester. Det gør også, at det ikke er ret mange ting vi ikke ved om hinanden. Lang tid før vi blev kærester, kendte vil allerede alle hinandens dårlige sider. Der er selvfølgelig småting man ikke ved, og som man først lærer at kender efter man bliver kærester. F.eks. ved man jo ikke hvordan ens kæreste er at bo sammen med før man har prøvet det, selvom man ud fra samtaler og holdninger, kan have en idé om hvordan det kommer til at foregå.

Bedstevennen og jeg bor jo ikke sammen endnu. Men eftersom at han ikke har sin egen lejlighed, så er det naturligvis næsten kun mig vi er ved. Vi sover meget tit sammen, og han er langsomt ved at blive en integreret del af min hverdag og også af de daglige gøremål, såsom rengøring, oprydning og madlavning. Jeg forventer ikke at han gør de ting, men han gør det gladelig, fordi som han siger “jeg er jo ligeså meget med til at rode og svine til”. Det har han jo i og for sig ret i. Og i den proces er der nogle småting som er blevet synlige som kan irritere mig lidt. Det er ikke ting som går mig på, der er bare nogle ting vi gør på forskellige måder, og så kan jeg nogle gange have lidt svært ved at forstå hvorfor han gør tingene på den måde, og ikke på min måde. Det er selvfølgelig ikke noget jeg påtaler og det irriterer mig slet ikke i en sådan grad.

Men i den sammenhæng kom jeg til at tænke på hvilke ting som jeg gør, som kan være irriterende for ens udkårende. Det gik op for mig at jeg faktisk er skide irriterende!

 1. Jeg smider al madaffald i vasken når jeg laver mad, i stedet for at smide det i skraldespanden. Jeg smider det først i skraldespanden når jeg er færdig med at lave mad. Den vane har Bedstevennen liiidt svært ved at forstå. Og jeg har faktisk ikke rigtig en god forklaring på hvorfor jeg gør det. Det føles bare bedst.
 2. Når jeg prøver tøj, og beslutter mig for ikke at have det på, som jeg har fundet frem, så tager jeg det af igen, og smider det på en stol i mit soveværelse, i stedet for at smide det ind i skabet igen. Det kreerer vildt meget rod.
 3. Når jeg vasker op (i hånden, ja), så vasker jeg det hele op, stiller det på vaskestativet og smider et hviskestykke over det. Jeg gider ikke at bruge tid på at tørre det af, når det kan tørre af sig selv. Problemet er bare, at der på den måde konstant står en bunke med rent service på mit køkkenbord. Det er ikke så pænt.
 4. Når jeg laver mad, så laver jeg ofte meget mad af gangen, og spiser det i et par dage i træk. I stedet for at portionsopdele det i alle de 1000 plastikbøtter som jeg absolut SKULLE have, så smider jeg bare gryderne og fadene ind i køleskabet, og øser op derfra. Er I godt klar over hvor meget sådan noget fylder, i et, i forvejen, alt for fyldt køleskab?
 5. Jeg har en bestemt måde hvorpå jeg hænger mit våde vasketøj op på. Jeg er meget specifik omkring hvordan det skal hænge, så det bliver hurtigst tørt, ikke bliver krøllet, så det er nemmere at folde osv. En enkelt gang havde Bedstevennen været så betænksom at vaske tøj for mig, fordi jeg havde 3 dage i træk for jeg ikke havde en rolig time, og hvor jeg virkelig trængte til at vaske tøj. Han gjorde det for mig. Og hang det op. Jeg pillede så det hele ned igen, og hang det op, på min måde. Han proklamerede at jeg selv ville få lov til at hænge vasketøj op i fremtiden. Det ha jeg det fint med.

Har I også pisseirriterende sider, som jeres kærester, forældre, eller veninder må leve med?

 

fdfhf

13 kommentarer

 • Mette

  Jeg tror jeg lider lidt af ocd. Når jeg fx lægger nyt sengetøj på, så har jeg virkelig svært ved at sætte mig i det eller sove i det når jeg har lagt det på, fordi jeg ikke vil ødelægge det. Det griner min kæreste meget af. Jeg er også den der gør rent herhjemme, fordi så ved jeg at det bliver gjort som jeg gerne vil have det. Det tror jeg min kæreste har det fint med 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg er nu pludselig meget nysgerrig omkring, hvordan du hænger dit tøj op? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha, måske er I heldige at få et billede 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg foretrækker også klart min egen måde at hænge tøj op og ikke mindst at folde det. Kan slet ikke holde ud at vrangen vender ud af tøjet når det lægges/hænges i skabet. Det har min kæreste ikke noget problem med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Nej det er da også lige til at få et mindre hysterisk anfald over! Jeg forstår dig SÅ godt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Haha, sidder og griner for mig selv. Genialt indlæg og egentligt rart at vide man ikke er alene om de ubetydelige små hverdagsmomenter

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er jeg og du heldigvis (og desværre) ikke alene om. :p Haha!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Learke

  Virkelig fint indlæg du har lavet, og du har helt ret! Kan endda forsikre dig om, at du ikke er den eneste som smidder al skraldet i håndvasken først

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er helt enig i at hverdagen er uundgåelig! Men jeg er også af den overbevisning, at det netop kun er sunde og gode parforhold, der formår at rumme hverdagen i alle dens facetter 🙂

  Det handler for mig om at sætte pris på alle de små ting – så bliver hverdagen aldrig “kedelig” eller problematisk 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hahahahahahahahaha

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#Aldrigdinskyld - Om en meget personlig og ubehagelig oplevelse