Sådan får du et garanteret match på Tinder

Om sex på første date

Der er sindssygt mange uskrevne regler når man befinder sig på datingmarkedet, og det kan godt være lidt af en jungle når man skal finde rundt i alle de do’s and don’ts der er derude. Man har fået tudet ørene fulde af “lad være med at have sex på første date, så ser de dig ikke som kærestemateriale”. Hvor er jeg bare træt af den “regel”. Ikke kun fordi jeg selv har haft masser af sex på første date, men også fordi det, efter min erfaring, er total løgn og humbug. Mit forrige forhold startede som et one-night-stand, og det holdt altså i adskillige år, og gik godt i meget lang tid. Mit nuværende forhold med Bedstevennen er også gået startet på en lignende måde. Vi har kendt hinanden i mange år, men den første gang vi kyssede blev også til første gang vi havde sex, og jeg er endnu ikke blevet valgt fra på baggrunden “vi havde sex på første date”.

Den regel holder desuden også liv i den fordom, der hedder at mænd er seje når de har sex på første date, men kvinder er ikke. Jeg er sikker på at ingen mænd, nogensinde (correct me if I’m wrong) har fået det samme råd af venner eller forældre, når de skulle ud på deres datingeventyr. Og jeg kender faktisk absolut ingen kvinder der har udtalt “vi havde sex på første date, så jeg kan bare ikke se ham som kærestemateriale”. I hvert fald ikke på grund af den ene årsag at de havde sex på første date. Det vil altid være fordi de enten ikke passede sammen, at sexen var dårlig, eller andre ting i den dur.

Forelskelse kommer af følelsen af at have en fantastisk kemi med et andet menneske. Man forelsker sig jo ikke først efter man har fundet ud af om vedkommende er til sex på første date. Det er også tit den kemi der gør en villig til at have sex med vedkommende. Altså så synes jeg faktisk at det er ret sigende om du får lyst til vedkommende allerede ved første møde. Det kan godt være at kemien så viser sig ikke at række til længere end sengekanten, men sådan kan det jo også vise sig at være efter flere ugers dating.

Jeg siger ikke at man bør kaste sig i grams med alle og enhver, men hvis kemien er der, og man kan mærke at lysten er gensidig, så kan jeg ikke se hvorfor man bør holde sig tilbage. Alle tanker om om man er billig, nem og en luder hvis man efterlever sine behov og lyster, skal bare stoppe, så hurtigt som muligt. Man kan ikke bruge den dårlige samvittighed til noget som helst udover at du fodrer dårligt selvværd og samfundets fordomme ved at holde fast i den dårlige samvittighed. Så længe man behandler folk ordentligt, så er der ingenting at have det dårligt over.

tumblr_man1jzwEJ91qmt5mvo1_500

14 kommentarer

 • Laura

  Det handler nok også om, hvordan man selv har det efter et one-night-stand, uanset om det er social acceptabelt eller ej. Personligt føler jeg, at jeg har ladet mine grænser overskride og jeg bliver langt mere “clingy” i forhold til fyren…også selvom jeg måske ikke var særlig interesseret i ham til at begynde med. Tror der sker noget kemisk for kvinder i at man binder sig mere til fyren efter sex, og efter et one-night-stand kan det derfor gøre alt det efterfølgende lidt mere kompliceret og man kan ende skuffet, når han måske ikke har det på samme måde…sådan har jeg i hvert fald haft det. Jeg ville ønske, jeg kunne have sex med “no strings attached”, men efter flere one-night-stands med efterfølgende turbulente følelser over at blive afvist/såret og deraf dårlig samvittighed overfor mig selv, har jeg været nødt til at stoppe med det. Men det er virkelig svært at sige nej, for i det øjeblik man ligger sammen, så har man jo virkelig meget lyst. Jeg har dog erfaret, at det har virket mindre sårende, hvis fyren var yngre og jeg slet ikke var interesseret i ham på den lange bane….men så er sexen jo heller ikke altid ligeså god.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg tror ikke at der sker noget kemisk for kvinder og ikke for mænd. Jeg tror på at folk er forskellige. Jeg kan godt forstå hvis folk ikke har lyst til sex på første date, hvis de ved at de knytter et bånd til vedkommende de er sammen med. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • N

  Mit nuværende forhold startede også ud som et totalt uforpligtende one-night stand med en tinderfyr, som jeg egentlig på ingen måde var interesseret i. Men nu kan vi fejre 8 måneders-dag i morgen, så jeg er fuldstændig enig med dig, om at det er noget vrølv med at sex på første date er forkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Tillykke med de 8 måneder. Og du har ret – det er noget vrøvl 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ano

  Når jeg sjældent dyrker sex på første date, er det mest for at beskytte mig selv. Har jeg haft sex med en, der dropper mig kort tid efter gør mere ondt, end hvis vi bare har snakket/kysset. Bare lige for at give en anden vinkel på det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det synes jeg også er helt fint at man ikke har lyst til 😀 Det er slet ikke fordi jeg synes folk skal gøre det, hvis de ikke føler sig tilpas med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • MG

  Personligt har jeg sjældent sex på første date, for at beskytte mig selv, fordi jeg ved, at jeg bliver ked af det, hvis han ikke vil mere efterfølgende. Bare for at få en anden vinkel på det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tessa

  Sådan! Det er fandme et dejligt indlæg at læse. Især efter jeg lige hørte udtalelsen fra Lina Rafn i Mads & Monopolet “En mand kan møde en kvinde og blive mere og mere vild med hende… og måske endda nå at forelske sig… det øjeblik han har sex med hende så stagnerer den kurve for, hvor vild han er blevet med hende. Den bliver dér, den når ikke videre. Det øjeblik han får pjorten indenfor, så går hans kurve i stå, og det kan I grine af alt hvad I vil, men jeg mener faktisk, at jeg aldrig nogensinde har set det modsatte bevist”.
  Hvad er det da for en omgang bullsh*t!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det var da den dummeste kommentar jeg nogensinde har hørt. Hvad fanden sker der lige for hende?!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikkel

  Som udgangspunkt egentlig 100 % enig, det er noget gammeldags pladder at alle skal følge en regel om ikke at sex på første date. Folk er netop forskellige, og skal gøre det de har lyst til. Men som andre skriver er der faktisk en del piger der får mega dårlig samvittighed bagefter, og det kan ofte ende med at “fucke” et forhold helt op. Hvad enten man leder efter noget længerevarende eller mere kortvarigt. Så selvom det ville være rart hvis folk ikke tænkte så meget over det, er det nogen gange bedre at forholde sig til de følelser der er tilstede – hvor ulogiske de end er.

  En anden grund til at vente, kan være hvis man bare er lidt genert og uerfaren. Som mand synes jeg tit der er kæmpe forventning til når man skal have sex første gang, det kan man tage stoppe ved simpelthen at sige det som det er, også vente lidt.

  Men altså folk er forskellige …

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg mødte min kæreste i byen, vi udvekslede numre og gik hjem hver for sig (men kyssede ikke eller noget..). Dagen efter sås vi og vi havde også sex. Nu har vi været kærester i over 6 år og har lige købt hus sammen. Det er ikke sådan at forholdet nødvendigvis er dødsdømt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er da fantastisk at høre, at det ikke kun er mig der har haft samme oplevelse! 😀 Tillykke med huset!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg havde sex på min allerførste date med min ekskæreste og holdte ved i 3 år, det endte ikke blot med det bedste sex men også et godt og seriøst forhold. Derfor hader jeg selv folk der dømmer ud fra ingen sex på første date princip. Jeg selv har lært at holde lidt tilbage angående mænd og dates men det ikke fordi det ikke er noget jeg kunne finde på at gøre igen.. !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja, det er sgu en underlig fordom, for der er jo vildt mange der har fået bekræftet at det ikke er sandt, men alligevel er det noget der fortsat er et negativt fokus på. Det er så dumt. Fair nok, at man af forskellige årsager ikke har lyst til sex på første date, det kan jeg sagtens forstå. Men jeg er simpelthen så træt af “slut-shaming”.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får du et garanteret match på Tinder