Tinderslut leger Life coach #50 - Et knust hjerte

Jalousiens konsekvenser

Jeg har læst jeres kommentarer til det sidste jalousi-indlæg og jeg fik tårer i øjnene, svedige hænder og en knude i maven. I har følt det på egen krop. I har selv været jaloux, og jeres partner har været jaloux. I har haft mange oplevelser, og de har på sin vis alle sammen været både meget forskellige og alligevel meget ens. Udfaldet af jalousien har varieret meget fra person til person, men de ting som I har gennemgået, imens følelsen var virkelighed, har på mange måder været ens.

De konsekvenser jalousi har haft i jeres liv har været blandt andre:

 • Brud
 • Mere jalousi
 • Gråd
 • Skrig
 • Blå mærker
 • Usikkerhed
 • Træng til at slå
 • Luren i computer
 • Luren i telefoner

 

Fælles for disse er, at det er super ubehagelige konsekvenserne af jalousien har haft. Indtil nu har der ikke været nogle der har fortalt en historie om, at ens egen eller ens partners jalousi har bidraget til noget godt i et forhold. Jeg skal ikke udelukke at den måske har bidraget til noget positivt for nogen, men det er i hvert fald ikke nogen jeg kender, eller nogen der har stået frem og fortalt om det her på bloggen, og lige nu er det egne erfaringer og jer kære læseres erfaringer jeg tager udgangspunkt i.

Jalousi er en forfærdelig følelse, og jeg vil våge at påstå at den ikke har noget med kærlighed at gøre. At den ofte dukker op i forbindelse med forhold er så en anden side af sagen. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet at min jalousi havde noget med kærlighed at gøre. Jo jeg har følt mig jaloux over en anden kvindes interesse i en jeg elskede. Jeg hadede hende, jeg fik alle følelserne som blev beskrevet i det forrige indlæg, og nogle af konsekvenserne af min jalousi er også beskrevet ovenfor. Men selvom at en jeg elskede var involveret, så er jeg alligevel nået frem til konklusionen om, at min jalousi ikke havde noget at gøre med kærlighed.

Hvis jeg skal være helt ærlig overfor mig selv (og det skal jeg, selvom det ikke føles helt rart), så var jeg jaloux fordi jeg ikke følte mig sikker i mit forhold. Jeg var ikke jaloux fordi “jeg elskede ham så højt”. Nej. Jeg var jaloux fordi jeg et eller andet sted havde en fornemmelse om, at jeg ikke slog til. At jeg ikke var god nok. At jeg ikke var smuk nok. At jeg ikke var sjov nok. Fræk nok. Bare nok. Jeg følte mig ikke tilstrækkelig, og det gjorde at jeg følte mig truet. Jeg var bange for at min partner pludselig ville opdage at  jeg ikke var nok, ikke var tilstrækkelig. Jeg var jaloux fordi jeg et eller andet sted indeni, godt ville kunne forstå, hvis han var fristet af en anden kvinde.

Den selvværdsfølelse var et resultat af mange ting. Måske at forholdet faktisk ikke gik så godt i for vejen. Jeg følte at det var skrøbeligt, så jeg så pludselig at der var en chance for at det ville blive taget fra mig, før end jeg selv var klar til at give slip på det.

Tager jeg helt fejl i min påstand? Eller er der nogle der, hånden på hjertet, kan indrømme at deres jalousi faktisk har handlet om egen usikkerhed og eget selvværd? Kommentér kommentér kommentér!

vxbh

11 kommentarer

 • Pernille Pedersen

  Du har så evigt ret i din påstand! Det hele bunder i ens egen usikkerhed på hvorvidt man er god nok

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg er glad for at jeg ikke er ene i den konklusion 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg har verdens skønneste kæreste, men er desværre ret jaloux anlagt. Det ved han også godt, det er noget vi snakker om. For mig bunder det i, at jeg tidligere har været i et forhold, hvor jeg ikke var god nok, og hvor han var mig utro. Jeg ved godt at min nuværende kæreste ikke er den samme fyr, men mit tidligere forhold har helt sikkert givet mig et ar på sjælen, som gør, at jeg tendenserer til at være jaloux.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er sgu godt nok ærgerligt, at sådan en røv af en eks, kan påvirke så meget 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Du skrev i starten at ingen havde skrevet at der var kommet noget godt ud af jalousi.
  Jeg har faktisk en lille historie, hvor det ender godt.
  Jeg har kendt ham her fyren i lidt over et år nu, og det første lange stykke tid var vi bare “friends/boy/girlfriend with benefits” – først uden at være sammen med andre end hinanden. men så tog han ud og rejse og vi aftalte at vi ikke skulle fortsætte det her når han kom hjem for det ville virke for meget som et forhold (hvilket ingen af os ville have). Da han så kom hjem faldt vi begge to i igen, og var sammen med hinanden. Vi havde snakken om hvad det her var, og vi blev hurtige enige om at vi bare var “friends with benefits” for han ville ikke have nogle forpligtelser.
  Det var fint med mig, men efter et stykke tid fandt han ud af at jeg faktisk havde haft en fyr med hjemme (jeg er normalt ikke typen der gør det, så det overraskede ham lidt) – og det var ikke så sjovt for ham.
  Lidt efter spurgte han om vi ikke skulle være kun os to igen med alt det kunne indholde – og jeg var selvfølgelig klar for han er virkelig en dejlig person.
  Og i denne måned har vi faktisk halvårsdag. Så nogle gange kan jalousien faktisk rykke en person ud af sin “komfortzone” 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er da rart at der faktisk er en lykkelig slutning på jalousi. Jeg er ret overbevist om, at den er meget sjældent det sker. Men det er dog dejligt at jeg har taget fejl i dit tilfælde! 🙂 Tillykke med halvårsdagen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil sige at jalousi på mange måder har noget med kærlighed at gøre – nemlig kærligheden til en selv.

  I det sidste forhold, var jeg jaloux når min kæreste talte kærligt om andre piger eller ikke beundrede mig, hvilket var ret tit.
  Jeg fandt ud af at jalousien kom af at jeg ikke elskede mig selv nok og var usikker på om han elskede mig. Så hver gang det grønne monster nærmede sig ville jeg vende det om og analysere hvorfor jeg ikke følte mig god nok.
  Og det fik mig også ud af forholdet for det gik op for mig at jeg ikke behøvede ham for at føle mig elsket 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg tror du har delvist ret. For det har helt sikkert noget med usikkerhed at gøre, og at man ikke føler sig tilstrækkelig, men jeg tror også kærlighed spiller ind.
  Jeg var aldrig et sekund jaloux med min ekskæreste, for jeg vidste præcis hvor jeg havde ham, men var vidste også godt at det ikke skulle være os to for evigt, så var heller ikke på samme måde bange for at miste ham. Med min nuværende kæreste kan de mindste ting dog gøre mig en smule jaloux (har dog aldrig reageret på det, holder det for mig selv) og det er fordi jeg er så bange for at miste ham. Det er helt sikkert også fordi, at jeg ikke føler mig helt tilstrækkelig. Som du skriver, er jeg bange for at han finde ud af, at jeg ikke er klog nok, sjov nok, fræk nok eller hvad det kan være, men det er også fordi jeg elsker ham så højt, at jeg virkelig bange for at miste ham. Men jeg ser det faktisk ikke så negativt – for det er dejligt at være så glad for en person – også selvom man lige skal tage en alvorssnak med sig selv en gang i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hans J

  Hej Tinderslut,

  Jeg har haft en oplevelse med en jaloux kæreste, som jeg gerne vil dele.
  Hun kiggede min telefon igennem, når hun var fuld og vi var i byen sammen. Desuden lavede hun gentagende gange små hentydninger: Heraf kan nævnes, at jeg engang var i byen med nogle af vores fælles venner, men uden hende, fordi hun skulle tidligt op næste morgen. Da hun skrev, at hun gik i seng, skrev jeg “sov godt” tilbage. Hende svar? “Sov alene”. Et andet eksempel var en aften, hvor jeg hurtigt skulle sende et eksempel på en opgave til en pige, jeg kender fra mit studie. Da jeg sagde til kæresten, at jeg lige ville sende opgaven til pigen fra mit studie var hendes første reaktion at spørge mig, hvorvidt jeg havde været sammen med den pågældende pige.
  Alt dette var i mine øjne en komplet dealbreaker. Er du enig? :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja det er jeg. Jeg var blevet rasende over en sådan mistillid, hvis jeg aldrig havde gjort noget som retfærdiggør den mistillid. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej,
  for mig er jalousi en uundgåelig del af enhver relation, hvor der investeret følelser. Det er simpelthen uundgåeligt at blive jaloux – så den eneste vej frem er at lære at leve med det. Jeg har været gift i 18 år, men jeg føler stadig jalousi fra tid til anden, blandt andet fordi jeg lever i et semi-åbent ægteskab, hvor vi deltager i swingerarrangementer sammen, min hustru en gang i mellem besøger en anden mand. Selv tager jeg i af og til i byen… For mig har det været en længere rejse fra fornægtelse af jalousi til en erkendelse af, at jalousi og begær bor dør om dør. To naboer kunne man næsten sige. Nu tænder jeg på tanken om, at min kvinde er sammen med andre mænd, fordi det gør hende mere attraktiv, mere sexet at føle sig begæret af fremmede – så har jeg tilladt hende, at opsøge andre. På samme måde har hun tilladt mig det, fordi hun også kan mærke, at jeg bliver mere sulten på hende af at være begæret af andre. Jeg har skrevet om det flere steder på min blog – om jalousi og begær – eller skarntyde og moskus – som jeg kalder det. https://mandeblogger.wordpress.com/2015/07/02/jalousi-og-liderlighed/
  https://mandeblogger.wordpress.com/2015/07/02/jalousi-og-dominans/

  Det er, for mig, ikke noget der bør undgås, men håndteres head on.

  Kram/ M

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinderslut leger Life coach #50 - Et knust hjerte