Tinderslut leger Life coach #52 - Kan sex på første date udvikle sig til et forhold?

Bliver man kræsen af Tinder?

Tinder er en app, hvor du bedømmer folk på deres udseende. Du swiper ja eller nej, alt efter om du ser noget, du kan lide (lidt samme koncept som mange bruger mentalt, når man spejder efter nye bekendtskaber i bylivet).

Man kan synes, at det er super overfladisk, men jeg tror simpelthen, at manges fascination af appen bunder i, hvor nem og ‘effortless’ den er. Det er super nemt at holde et aktivt datingliv kørende, imens du bruger tid på andre ting, man skal jo helst nå det hele på den halve tid. Men spørgsmålet er jo så, om vi, fordi vi har gjort det hele så let tilgængeligt, ødelægger vores egne chancer ved at blive for kræsne? Og bliver vi kræsne fordi vi kan vælge og vrage på nettet?

Helt ærligt, så tror jeg ikke, at Tinder har gjort det mere besværligt at finde kærligheden, og jeg tror også sagtens, at man kan finde kærligheden gennem Tinder. Når folk synes det virker umuligt at finde kærligheden, så tror jeg også, at det har noget at gøre med, at man dater i langt højere grad nu, end man gjorde for 10 år siden. Det føles som om man skal igennem oceaner af mennesker, før man støder ind i en der kunne være “den”. De sociale netværk har gjort det nemt for os, og derfor er vi også hurtige til at gå videre til den næste, hvis kemien ikke er der.

Og så er der mange, der bitterligt finder ud af, at der er mange forskellige ambitionsniveauer på Tinder. Nogle er der udelukkende for seksuelle bekendtskaber, nogle leder efter kærligheden, nogle (mig selv inklusiv, da jeg gjorde mig i det) ville bare have nogle oplevelser og møde nogle søde mennesker.

Men på trods af alle de mange forskellige ambitionsniveauer, så har jeg en tro på, at det er ligegyldigt, hvad udgangspunktet har været, hvis man møder en, der slår benene væk under en. Hvis du har et udgangspunkt, der hedder: ‘Jeg vil bare gerne have et one-night-stand’, men at du så på daten bare føler en fantastisk gensidig kemi og tiltrækning, så kommer det jo oftest til at blive mere end et one-night-stand. Hvis dit udgangspunkt er at finde den store kærlighed, men du kan mærke, at det bare ikke er den her person, så kan bekendtskabet måske gå hen og blive et one-night-stand. Så ens ambitionsniveau kan nå at ændre sig 100 gange, på relativt kort tid.

Jeg tror ikke, at kærlighed har en skid at gøre med udseende, det handler om kemi, og derfor kan jeg godt se, det problematiske i at vælge folk fra og til ud fra deres udseende, men appen har jo medvirket til, at vi går ud og møder nye og flere mennesker, og det tror jeg kun kan lønne sig på kærlighedskontoen.

Hvad tænker I?

tumblr_inline_mv9a8gVft51qciant-1

 

12 kommentarer

 • Jeg tænker, at du har fat i det helt rigtige! Godt skrevet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  jeg har selv tænkt meget over det samme. på tinder er jeg meget kræsen – det er nærmest kun modellignende fyre, der slipper igennem. men ude i den virkelige verden går jeg slet ikke efter fyrene med 6-pack, som min tinder ellers er fyldt med. jeg har ikke planer om at finde kærligheden på tinder, for jeg føler ikke helt, at det er muligt for mig at få et indtryk af, hvem de er som person, når jeg bruger tinder, og netop personligheden er altafgørende for mig – ikke fyrens udseende.. app’en er for mig også mest bare tidsfordriv og daglige selvtillidsboosts.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja det er lige præcis det jeg mener med at man har forskellige ambitionsniveauer 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thesilentguy

  Jeg tror da helt sikkert tinder og andre datingsapps har gjort “os” mere kræsne. Men det behøver vel ikke nødvendigvis at være negativt. Der er vel ikke noget forkert i at være selektiv og prøve sig frem, når nu moderne teknologien har udvidet søgefeltet til 16 km. i stedet for blot den anden side af hækken. Også selvom man måske målrette går efter at finde kærligheden. Problemet ligger vel hos dem, som så ikke kan stoppe op og nyde at de har fundet “the one”, men i stedet bliver ved med at kigge efter “the next one”, fordi græsset altid er grønnere på den anden side.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Nej det er jo det. Før i tiden blev vi jo gift med dem der boede på nabogården, nu har verden åbnet sig for os, og så behøver vi ikke nøjes længere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Udseendet er førstehånds indtrykket på en måde, for du kan jo ikke spotte en person på gaden og kende til hendes eller hans personlighed ved first sight, så det er ligesom udseendet der gør, at man bliver tiltrukket af vedkommende. Jeg har aldrig haft tinder før, men har hørt en del om det fra venner, og det lyder bare som om, at folk kun er derinde for at score sig et one night stand eller noget i den stil. Har dog også læst lidt på din blog, tinderslut. – og jeg så faktisk et indlæg om en pige der havde fundet kærligheden på tinder, hvilket kom som en overraskelse, og det virkede faktisk også lidt for urealistisk til min smag, da jeg altid har troet at tinder bare var stedet for “one night stands” and so on.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg kender faktisk flere der har fundet kærligheden på Tinder, så det kan helt klart lade sig gøre. Og jeg kan godt følge dig i at udseendet siger noget om personligheden – det siger i hvert fald lidt om, hvad folk gerne vil udstråle overfor andre mennesker. Men samtidigt er der SÅ meget bag facaden, så jeg synes godt at det kan være svært at sige at det stemmer overens. Hvad jeg vil ses som, og hvordan jeg er indeni er meget forskelligt. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Jeg tror ikke tinder specifikt har ødelagt noget, men jeg synes generelt piger ligger alt for meget pres på sig selv og hinanden, i jagten på “BO Bedre”. Og med det mener jeg at nogle piger har nogle urealistiske standarder både bekendte og potentiale kærester skal leve op til. Når det så ikke lige går som man havde regnet med på date nr. Whatever, så er det blevet alt for nemt at tænke, nå næste tinder/dating/grinder emne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Tja, måske har du ret. Tror nu ikke at det er kvinde ri særdeleshed der har urealistiske standarder, det tror jeg såmænd at de kære mænd er mindst ligeså gode om.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg er faktisk ret træt af folk der siger at tinder kun er en sex app. Tinder giver vel, ligesom alle andre former for dating, mulighed for at finde den perfekte kærlighed. Jeg kender også flere der har fundet kærligheden der 🙂 Ved ikke om Tinder har gjort os mere kræsne, måske en smule. Jeg vil i hvert fald sige at jeg er blevet mere selektiv med fyrene i byen end tidligere, men om det er Tinders skyld kan jeg ikke sige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja, der er i hvert fald mange af vores tindersidsters som har fundet kærligheden igennem Tinder. 🙂 Men det er vel heller ikke nødvendigvis negativt at være kræsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinderslut leger Life coach #52 - Kan sex på første date udvikle sig til et forhold?