Tinderslut leger Life coach #46

Jeg har været jaloux

Bloggen har været ret stille på det seneste, og det er ene og alene af den grund, at jeg har haft pisse travlt – ikke kun med at være kærestekedelig og forelsket (hvilket jeg også er), men også med arbejde og pressende deadlines. Men selvom jeg ikke rigtigt har fået skrevet på bloggen, så har mine tanker alligevel kredset om bloggen, og jeg har tænkt rigtig meget over hvad jeg havde lyst til at skrive om. Jeg vil jo rigtig gerne skrive om mit forhold, om sex og om alt deromkring, men et emne jeg har haft lyst til at tage op længe nu, er faktisk jalousi.

Det har jeg haft lyst til fordi jeg har bidt mærke i, at mange af de dilemmaer jeg får tilsendt omhandler jalousi. Det er sjovt, for selvom det ofte er en problematik der popper op, så er det de færreste der vil indrømme at de er jaloux. Det er meget tabubelagt og nærmest et nederlag at indrømme at man faktisk er jaloux, og det er selvom at det nok er de færreste der, med hånden på hjertet, kan sige ærligt, at de aldrig har været jaloux.

De fleste har prøvet det, og de ved at det er en af de absolut værste følelser som man kan rumme. Det er i hvert fald noget at det værste jeg har prøvet – altså at være jaloux. For som indlægstitlen indikerer så har jeg også været jaloux, og det vil jeg meget gerne fortælle om. Så i et stykke tid vil jeg kredse om emnet jalousi, og jeg håber at I, kære læsere, vil hjælpe mig med at belyse emnet.

Så derfor vil jeg spørge jer “Hvad er jalousi?“. Definitionen er jo nem at slå op, og den kender de fleste nok, men det jeg gerne vil have jer til at fortælle mig, er hvordan jalousien føles i jeres krop? Hvad er jeres opfattelse? Og hvad er JERES definition af jalousi?

Please bomb mit kommentarfelt, så vi sammen kan blive klogere!

tumblr_ncj8flTI471qj4315o1_500

17 kommentarer

 • Astrid

  Jeg har længe tænkt, at man kun var jaloux hvis man ikke stolede på sin kæreste. Men jeg stoler på min hele vejen igennem – og jeg kan stadig blive jaloux. Og det viser sig ved ondt i maven, jeg bliver ked af det og hele verden er imod mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte N.

  Jeg tror jalousi udspringer fra kærligheden – og jeg prøver at vende den til noget positivt, når jeg opdager at jeg er jaloux på min kæreste – for det betyder jo at jeg virkelig, virkelig holder af ham og ikke vil miste ham. Med det sagt er jalousi for mig også frygten for at en anden kommer og kaprer ham, for jeg stoler jo på ham, men føler stadig jalousi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg stoler på min kæreste 100% og han fortæller mig altid hvor meget han elsker mig, men alligevel bliver jeg jaloux nogle gange. Han har rigtig mange pigevenner og det lægger han ikke skjul på overhovedet og han skjuler intet for mig, men alligevel bliver jeg nogle gange jaloux, hvilket for mig viser sig ved at jeg bliver ked af det og virkelig nedtrykt. Jeg bliver usikker og føler at at alle hans pigevenner er smukkere, klogere og sjovere end mig. Det er en træls følelse og det er noget jeg prøver at arbejde på. Han er jo sammen med mig fordi at han elsker mig. Det hjælper meget at tænke sådan 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • P

  Jeg bliver desværre enormt hurtig jaloux og dermed også usikker på mig selv i forhold til min kæreste. Ikke fordi jeg ikke stoler på ham, men nok fordi jeg er et meget følsomt menneske, og jeg kan – som andre også har skrevet – føle, at hans veninder er smukkere, klogere osv. end mig.
  Jalousien viser sit grimme ansigt i form af en slags afmagt, som desværre kan resultere i skænderier. Jalousi udspringer muligvis af kærlighed, fordi man er så glad for sin partner og ikke vil miste vedkommende, men desværre kan denne frygt om tab blive konsekvensen af jalousien. Så det kan hurtigt blive en ond spiral.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olivia

  Jeg synes jalousi er en onde der ligesom spreder sig i ens krop. Man (jeg) føler mig bundet, og mindre værd, og man har lyst til at skrige, se på mig, hvis det er rigtig slemt. Det er sådan en selvoptaget følelse, og jeg tror det er en af grundene til at det er så taboo belagt. Nemlig fordi det er så selvoptaget og irrationelt at tænke i de baner. De er pinligt. Men følelsen er bare så stærk, at den er svær at skubbe væk. Det værste er, at det kan opstå i de mindste hverdags situationer. På jobbet, i ens familie, i et forhold osv.
  Jeg hader at føle mig jaloux. Specielt fordi det for mig til at hade dem jeg holder af…. :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorskja

  Jeg må sige at de få gange jeg har været jaloux må være – sjovt nok – imens jeg havde bolleven på. Måske fordi man kun knalder uden at kende hinanden super godt og derfor konstant er i tvivl om man nu er den eneste, de knalder eller om man blot er en ud af mange. Men imens jeg har haft kæreste (og nu mand;) ) på, bliver jeg ikke jaloux. Det skete engang imellem i starten af vores forhold, men når jeg virkelig kender min mand og hans omgangskreds og ved at jeg kan have fuld tillid til ham ligesom han har fuld tillid til mig. Ja- så er der ikke rigtig noget at blive jaloux over 🙂 når jeg har fået beundrer i byen, så griner jeg og fortæller om det over morgenkaffen dagen efter – det samme gør han. Jeg kan blive irriteret over at der er nogle folk, der ikke kender forskellen imellem uskyldig flirt og så virkelig prøve at overtale en til utroskab (det har både min mand og jeg oplevet – folk der ved at vi er i forhold, som konstant prøver at score os alligevel! Wtf?!) – men pga min mand og jeg er skidegode til at være åbne og ærlige over for hinanden, så kan jeg slet ikke forholde mig til jalousi længere hvor er det lækkert at kunne sige det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Jalousi er den følelse du får når du langsomt mærker en du havde nær glider væk fra dig, og du kredser om hvem eller hvad det er der er i deres liv, der gør at de ikke gider dig længere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Andreas

  jalousi er som jeg forstår det og har oplevet det, en blanding af flere følelser som kan være virkelig svære at rumme. Men ofte er det en mistillid til den anden som man holder af; fx smuttede en tidligere kvinde jeg sås med men som jeg gerne ville være kærester med pludselig til Sverige helt ud af det blå (vi havde set hinanden i ca. 5 måneder der). Der blev der hurtig for mig en knudende fornemmelse af det i virkeligheden var for at besøge sin gamle kæreste i Grønland som hun stadigvæk ikke havde kommet sig over.

  Men samtidig er det også en følelse af mindreværd; at man som er person, som menneske ikke fortjener den opmærksomhed og nærhed som man ønsker. At nogen skulle fortjene den man holder af mere end en selv.

  da jeg læste hvordan du TS beskrev jalousi, nikkede jeg genkendende til det. At det ret tabu-belagt følelse som kan være svært at tale åbent om og erkende at det kan være en del af at holde af en anden. fx da jeg fortalte om overstående oplevelse blev det af en mødt med “det må du nok også hellere arbejde på” – som om man kan selvudvikle sig væk fra en af menneskets grundfølelser. Heller tag at erkend at det er en svær følelse at rumme og stå igennem det.

  jalousi er nok også en form for bisiddertrang som jeg har erfaret det – at “den person er sku min og ingen andre skal komme nuppe hende!” (eller ham)

  jeg kan dog se at en anden skriver at jalousi i hendes forhold kun var istarten og med tiden gik væk efter som fundamentet blev mere soild – det er dog opmuntrende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jalousi er den lille krokodille der sidder inden i mig og siger ” ja han elsker dig, men gør han også det i morgen for han snakker godt med hende der”. Det er stemmen der siger at hun måske får noget at vide jeg ikke gør, at hun får noget af den opmærksomhed jeg til tider længes efter fordi der ikke er timer nok i døgnet og vi nu har været sammen i snart 9 år, det er frygten for, at de kan tilbyde noget jeg ikke kan.

  Så med andre ord er jalousien min egen usikkerhed, min dårlige selvtillid forstærket af min angst diagnose.
  Når jeg ser tilbage har min misundelse på andre været bygget på, at de måtte være bedre end jeg, når de jo havde råd til alt muligt.

  Den dag i dag er jeg glad på andre vegne, og er ikke jaloux over materielle ting – jeg kan godt sige jeg gerne vil opnå det samme og ønske mig noget. Men det eneste der kan gøre mig jaloux er min manglende selvtillid og frygt for at han en dag forlader mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Jeg har aldrig rigtig oplevet det at være jaloux, før jeg fik min nuværende kæreste.. Bestemt ikke, fordi at jeg ikke stoler på ham! For det gør jeg, utrolig meget. Men simpelthen fordi jeg er bange for at miste ham, fordi han betyder så meget for mig. Så er man ikke bare jaloux fordi man er bange for at miste? – Jeg ved, at jeg er god nok. Det er hverken pga dårligt selvværd eller andre grunde, at jeg kan blive jaloux over andre piger ansøger ham eller ligne. Men fordi tanken om at han kunne finde en anden, giver mig et kæmpe tryk i maven

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jalousi er det værste, det er den ondeste følelse der nærmest brænder i brystet. Jeg forbinder det ofte med vrede, fordi jeg bliver vred på mig selv, når jeg er jaloux. Selvom det er en måde, at vide affektion på er det virkelig også det der kan kvæle en relation. Jeg tror ikke, at man skal gemme det væk eller gøre det til et tabu, for så vokser det endnu mere.
  Det kan være sundt lige at mærke et der lille “stik”, men det kan også være altopædende. Det udspringer helt sikkert af kærlighed, men også ens egen usikkerhed og mistro. Begrundet eller ubegrundet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Jeg vil sige, at jeg desværre også har det forfærdelige grønne jalousimonster indeni. Det er virkelig det værste i et forhold!
  Sådan helt konkret, så sker der det når jeg bliver jaloux, at jeg oplever en blanding af vrede, sorg, og et enormt selvhad, da jeg virkelig skammer mig over ikke at være mere sikker på mig selv/ ikke stoler mere på min kæreste. Det er virkelig noget jeg arbejder med at tøjle, for det kan ødelægge alle gode stemninger..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg havde en ungdomskæreste for mange år siden, og fordi vi begge var unge, og nok ikke havde forventningsafstemt vores grænser, så blev jeg meget jaloux. Jeg tjekkede hans beskeder (og jeg fandt tit ting og sager), jeg spurgte altid hvor han var når han ikke var sammen med mig og var på mange måder en utroligt dårlig kæreste. Jo mere usikker jeg var, jo mere tjekkede jeg. Jo mere jeg tjekkede, jo mere løj han, så strammede jeg grebet om ham – og så rullede snebolden bare. Jeg væmmes ved den jeg var engang. Jeg har virkelig taget det til efterretning. Den dag i dag løber jeg selv skrigende væk, hvis jeg på nogle måder føler nogen kontrollere eller prøver at afkræve mig noget jeg ikke vil give dem. Jeg er blevet enormt frigjort, og håber da at jeg stadig er sådan når jeg får en ny kæreste, så han kan være lige så fri som han har lyst til (inden for rimelighedens grænser naturligvis – I ain’t sharing).
  Jalousi er oftest noget man selv skal arbejde på, og jeg tror ikke på at det er noget der skal nævnes højt hver eneste gang man føler det. Det er en enormt irrationel følelse, og nogle gange må man lige selv sluge en kamel og se at det altså ikke er så slemt, som man lige troede det var ved første øjekast.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emily

  For mig kan det næsten blive helt fysisk, ved ondt i maven og kvalme. Jeg er ikke normalt en jaloux person, og de gange jeg har haft kæreste på, har der ikke været noget. Men jeg så en fyr lidt løst( ig her gik jalousien helt amok. Jeg stalkede ham nærmeste, fik det vildt dårligt med mig selv og så alle andre som en trussel. Plus jeg blev helt vildt flov over mig selv fordi der ikke var den mindste grund til det. Jeg tror det er en meget personlig og egoistisk følelse, medmindre man selvfølgelig har grund til at være det. Tit er det bare tankerne og følelserne der løber af med en…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • DW

  For mig er jalousi i forbindelse med kærlighed forbundet med de vildeste mave kneb og en vanvittig trang til bare at ligge mig i sengen under min varme dyne. Når jeg er jaloux, kan jeg slet ikke foretage mig noget. Jeg befinder mig i en stillestående trance. Jeg er slet ikke i stand til at gøre noget, jeg kan kun tænke på hvad, hvem og hvorfor jeg er jaloux. Det er forfærdeligt. Jeg hader det!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AP.

  Jeg har den dilemma at jeg er jaloux på min kærestes eks. Det skal forståes på den måde at min kæreste og hans eks, har et tæt forhold efter de har slået op, jeg ved grunden til det ikke gik var at hun var ham utro. Jeg tror min jalousi ligger i at jeg ved der har været følelser imellem de to, og at jeg ikke selv har noget godt eller tæt forhold til mine ekskærester. Men jeg er enig i jalousi er en grim ting, og jeg prøver da selv at beherske min jalousi. Men min kæreste er også en meget jaloux type, jeg tror det smitter lidt af ? Når man føler der er en slags mistillid til en vender den vel også tilbage. Men vi har lært at snakke sammen når jalousien dukker frem og på den måde hjælper vi hinanden der.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  For nogle år tilbage var jeg i et kortvarigt og meget dårligt forhold, hvor der også var den del jalousi indblandet. Det sjove var egentlig at fyren jeg var sammen med, var temmelig jaloux fra starten af, fordi han – ifølge ham – tidligere havde oplevet utroskab fra en kæreste. Og selvom jeg egentlig ikke før havde været jaloux anlagt, blev det hurtigt ændret! Fyren her var en person, som kunne være meget intens, og det var han også når han flirtede med andre, helt åbenlyst foran mig. Når jeg overværede det, blev jeg gal på ham, og følte at han sked på mine følelser, og gjorde mig til grin. Når vi så ikke var sammen, kom følelsen af jalousi virkelig frem, og jeg havde det forfærdeligt! Jeg tænkte hele tiden på, hvem er han nu sammen med, hvad laver de osv.
  Det forhold sluttede selvsagt hurtigt, og selvom jeg hurtigt kom over ham, sad følelsen af, at blive holdt for nar i mig, og har faktisk været lang tid om at forsvinde helt!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinderslut leger Life coach #46