Et tilbud til jer, om at komme i TV!

Jalousi er..

I har være skide flittige til at svare på, hvordan jalousi føles, og hvad jeres definition af ordet er. Hold nu kæft, hvor kunne jeg bare føle hver enkelt kommentar, helt inde i hjertet og jeg blev taget tilbage til alle de gange jeg selv har følt det grønne monster. Jeg synes faktisk ikke at der er nogen af jer som er galt på den, og jeg kunne (desværre) nikke genkendende til samtlige af jeres definitioner.

Her er lige en kort opsummering af jeres kommentarer:

 • Jalousi viser sig ved ondt i maven, jeg bliver ked af det og hele verden er imod mig
 • Jalousi er ikke at ville miste ham
 • Jalousi er frygten for at en anden kommer og kaprer ham
 • Jalousi er at jeg bliver usikker og føler at alle hans pigevenner er smukkere, klogere og sjovere end mig
 • Jalousi er frygten for at miste, og netop jalousien kan desværre gøre at man mister
 • Jalousi er en onde der ligesom spreder sig i ens krop
 • Jalousi er en selvoptaget følelse
 • Jalousi er når man er i tvivl om man nu er den eneste, de knalder eller om man blot er en ud af mange
 • Jalousi er den følelse du får når du langsomt mærker en du havde nær glider væk fra dig
 • Jalousi er en blanding af flere følelser som kan være virkelig svære at rumme
 • Jalousi er en følelse af mindreværd
 • Jalousi er at man som er person, som menneske ikke fortjener den opmærksomhed og nærhed som man ønsker
 • Jalousi er at nogen skulle fortjene den man holder af mere end en selv
 • Jalousi er den lille krokodille der sidder inden i mig og siger ” ja han elsker dig, men gør han også det i morgen for han snakker godt med hende der”.
 • Jalousi er min egen usikkerhed, min dårlige selvtillid forstærket af min angst diagnose
 • Jalousi er tanken om at han kunne finde en anden, der giver mig et kæmpe tryk i maven
 • Jalousi er det værste, det er den ondeste følelse der nærmest brænder i brystet
 • Jalousi er at jeg oplever en blanding af vrede, sorg, og et enormt selvhad
 • Jalousi er en enormt irrationel følelse
 • Jalousi er en meget personlig og egoistisk følelse, medmindre man selvfølgelig har grund til at være det
 • Jalousi er bare tankerne og følelserne der løber af med en
 • Jalousi er de vildeste mave kneb og en vanvittig trang til bare at ligge mig i sengen under min varme dyne
 • Jalousi er en stillestående trance
 • Jalousi er mistillid
 • Jalousi er resultat af et meget dårligt forhold

 

Nu har vi ligesom fået fastslået hvad jalousi er og hvordan den føles, selvom det kan være svært at beskrive. Så nu vil jeg gerne vide, hvilke konsekvenser jalousi har haft for jer? Har det været grund til konflikter? Har det være grund til brud? Har det været grund til utroskab?

friends-rachel-crying-gif

8 kommentarer

 • Pia

  Det var en helt almindelig lørdag formiddag. En af de der dovne morgener, som startede ud med sex og et bad sammen. Jeg ligger på hans sofa, med intet andet end et håndklæde omkring mig. Han rejser sig, aer mig langs indersiden af mit lår og siger “jeg skal lige på arbejde og ordne nogle ting – jeg er tilbage om en times tid”. Han kysser mig. Døren smækker. – 1 minut, 2 minutter. Jeg hører bilen starte. Jeg skifter kanal. Rejser mig. Tager mit tøj på, og kigger ud af vinduet. Det regner. Flytter tallerkener fra morgenmaden ud i køkkenet …. Men følelsen bliver ved at være der – Usikkerheden. Tvivlen. Det store hul i maven. Det hul han efterlod, da jeg tre måneder forinden opdagede hans datingprofil. Og beskederne. Fra hende.
  Jeg ved, at der ikke sker noget som helst på hans arbejde idag. Jeg prøver at skubbe tanken væk – men computeren står jo tændt. Han lader den ellers aldrig stå tændt mere.
  Jeg kan mærke mit hjerte banke. Jeg kan høre blodet bruse i hovedet, og mærke hvordan mine hænder bliver følelsesløse, da jeg rækker ud efter musen.

  Jeg finder kun en eneste besked. Fra hende. Sendt 20 minutter tidligere. Ét ord. “Kom”.

  Resten husker jeg kun i fragmenter – følelsen af skriget i halsen, da han kommer hjem. Følelsen af hans hænder om mine håndled, da jeg lader tordenen hamre mod hans bryst. De blå mærker det efterlod. Lyden af tallerken, da den rammer væggen bag ham. Den overdøvende lyd af min egen gråd. Synet i hans øjne – foragten. Jeg husker ham sige, at det er min egen skyld. At jeg bare kunne lade være – vi havde det jo lige så godt. Jeg falder på knæ. Jeg ligger sammenkrympet på hans gulv og kæmper for at få vejret. Jeg kan høre ham råbe, mens jeg kaster op i håndvasken. Jeg smider min taske ind i bilen … Han tager fat i mig. Hårdt. Ryster mig. Kaster mig ned i jorden.

  Jeg stopper bilen et par kilometer derfra. Jeg kan mærke mudderet på mine knæ, da jeg synker hulkende sammen. Det regner stadig, men jeg er ligeglad.

  Det var sidste gang jeg nogensinde mødte det grønne monster. Og sidste gang jeg mødte ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Jeg stolede på din jalousi. Når du brændte, varmede det mig. Når du var pint, var jeg forsikret. Men ingen var forsikret. For din jalousi handlede ikke om kærlighed. Din jalousi handlede om ejerskab. Om kontrol. Om sandhed, som du troede du aldrig rigtig fik. Jeg gav dig sandhed, og jeg gav dig kærlighed. Jeg stolede på din jalousi, men din jalousi stolede ikke på mig. Din jalousi handlede ikke om kærlighed. For nu er det ikke dig og mig.
  Jeg var jaloux på din jalousi. For den handlede jo ikke om mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min eks og jeg gik fra hinanden pga. både begrundet og ubegrundet jalousi. Jeg var virkelig i mangel på selvværd, og fordi jeg tog ham i at lyve (af misforstået hensyn til mine følelser), begyndte jeg at se spøgelser alle steder. Han løj, jeg blev mere jaloux – så løj han noget mere. Det var bare en ond spiral, og til sidst drev det os fra hinanden – og ham ind i armene på sin ekskæreste. Vi er begge både skyldige og uskyldige, alt efter hvordan man ser på det. Jeg er bare glad for jeg har lært af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Jeg har alle de følelser der lige nu. Eller mange af dem, for jeg kunne ikke læse listen færdig. Jeg har ikke lyst til at græde i dag, så jeg læser den færdig en dag jeg er lidt stærkere.
  Det uforpligtende var nemmere, men jeg vil helst ikke have han forsvinder. Og kors(!) hvor er jeg dårlig til, ikke at blive jaloux og fucke det op..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • M

  Jalousi er, at man føler, man ikke kan tillade sig sige til ham, han gemmer telefonen, når hun skriver til ham. Når man undertrykker det, fordi man ikke vil begrænse hans frihed. Og så bringer han det, og så forlader han mig til fordel for hende

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Safire

  Jalousi har vist sig i mig, da min kæreste i fuldskab kyssede med en anden pige. Det skabte en konflikt – især fordi han først sagde det lang tid efter. Jeg begyndte at blive jaloux, og til sidst mistede jeg ham fordi jeg kvalte ham i dårlig selvtillid og mistillid. Jeg føler dog stadig han havde halvdelen af skylden, selvom jeg burde have tilgivet ham, når jeg nu havde lovet at vi stadig skulle være sammen. Men igen – man kan ikke styre sin jalousi. Den skyller bare op i en, som en fuldstændig ukontrolleret følelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den har heldigvis ikke kostet mig min mand, men den har gjort jeg til tider er hård at leve med.
  Jeg har i mareridt slået tøser ned på stribe der skulle holde sig væk – slag min stakkels mand lagde ved siden af og fik.
  Den har kostet mig meget tid ift. Bekymringer hvor jeg så ikke har levet mit liv, men sat i en evig tanke af hvad nu hvis.
  Den har kostet mig tårer når tanken om at blive forladt pludselig kom og jeg på ingen måde kan stoppe den igen.

  Men vælg din partner med omhu og vær ærlig. Jeg valgte et liv med alle kort på bordet – også de ikke så pæne følelser og han er her stadig. Han har altid vidst hvor han havde mig, hvorfor jeg reagerede som jeg gjorde og hvad der hjælper – og så kan man leve med meget mener han 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • C

  Vi var på vej ud til at spise brunch, da han pludselig stoppede på fortovet og kiggede på mig. Jeg kendte blikket, og ryggen var blevet helt stiv, som den plejede at blive, når hans humør ud af det blå skiftede.
  ‘Er du mig utro med en fra arbejdet?’, spurgte han.
  ‘En der hedder Steffen?’.

  Jeg anede ikke, hvad han snakkede om. Jeg sagde selvfølgelig nej, og at jeg ikke kendte nogen Steffen. Han vendte sig om og gik mod sin lejlighed. Jeg gik efter, men han smækkede døren i, og sagde, at han aldrig ville se mig igen. Jeg gik hjem. Kimede ham ned. Sendte sms’er. RIngede hulkende til veninder og spurgte, hvad jeg skulle gøre. Jeg havde jo ikke været utro.

  Vi fandt sammen igen nogle dage senere, efter han fik mig til at sige, at jeg var en kæmpe flirter med alt og alle. Sandheden er, at jeg ikke havde turde kigge på en mand, siden første gang min ekskærestes grimme, jaloux ansigt dukkede frem. Et ansigt, der gjorde mig til anden person. Hans jalousi gav mig dårlig selvtillid, fordi jeg aldrig vidste, hvornår han blev mistroisk. Jeg kunne ikke gøre noget. Når han sagde, at jeg havde flirtet med en anden, så kunne det ikke diskuteres.

  Jeg var næsten ikke sammen med veninder eller familie i de fem måneder, vi kaldte os kærester.

  I dag er jeg heldigvis mig selv igen. Endda med en rigtig dejlig kæreste, som jeg mødte på tinder et halvt år, efter forholdet til den jaloux mand sluttede.

  Min pointe er: Jalousi er ikke kun forfærdeligt for den person, der har følelsen i maven. Den er altødelæggende for personen i forholdet, der egentlig elsker sin kæreste, men som af en eller anden grund ikke kan vinde personens tillid.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et tilbud til jer, om at komme i TV!