Ugen der gik + Datingkalender uge 32

Om feminisme og ligestilling: Kvinde, du er ofte din egen fjende

Jeg er egentligt lidt træt af ordet feminisme. Det er blevet super negativt ladet, og det er skide ærgerligt. For jeg er vel et eller andet sted feminist. Jeg er i hvert fald fortaler for at kvinder skal have samme vilkår som mænd, både økonomisk, socialt og politisk. Jeg synes at alle skal have samme muligheder, uanset køn, trosretning og ideologi, og derfor deler jeg også ærligt ud af mine seksuelle eskapader og datingerfaringer. Det har været grund til stor opmærksomhed via diverse medier, og jeg har derfor også måttet stå model til mange skældsord – luder, billig, skøge, brugt osv. Det er jeg blevet kaldt, fordi jeg er ærlig. Jeg har sagt de ting højt, som mange ikke gør. Jeg er slet ikke unik i min måde at opføre mig på når det handler om dating, sex, og parforhold. Jeg har ikke haft et uendeligt højt antal af sexpartnere (selvom det jo faktisk ingen rolle spiller, om jeg har været sammen med 10 eller 100). Men jeg har været ærlig det, om sex, om mine behov.

Jeg tror ikke kun det handler om hvordan mænd ser kvinder, når de efterlever seksuelle behov, og har et aktivt sexliv. Jeg tror at det i høj grad handler om hvad kvinder mener om andre kvinder og sig selv, når de opfører sig på en bestemt måde. Det er som om at vi kvinder, på mange måder, bliver ved med at sætte os selv og hinanden ind i nogle boxe når det handler om hvad man gør og ikke gør. Vi er gode til at holde fast i dårlig samvittighed hvis vi f.eks. har haft et one night stand, og det gør mænd ikke i samme grad (efter min egen erfaring). Vi har ikke dårlig samvittighed overfor manden vi er sammen med, men vi har det overfor os selv. Som om vi er blevet en lille smule mindre værd når vi giver efter for behov. Mænd er bedre til at tage seksuelle erfaringer som en ting der tilføjer positivitet til deres personlighed og de ser det ofte som en bedrift – noget at være stole af. Hvis vi kvinder kunne gøre det i samme grad, så tror jeg ikke at der ville gå lang tid før at det ikke var tabu for kvinder at have stor seksuel erfaring. Jeg siger ikke at der ikke er mænd der dømmer kvinder – selvfølgelig er der det. Der ER en masse nederen stenaldermænd derude, helt klart. Men vi kvinder ER altså bare virkelig gode til at dømme hinanden og os selv.

Jeg tror på at mænd og kvinder er forskellige (ingen tvivl om det, og gudske tak og lov for det), og jeg synes ikke at alle mennesker skal behandles ens, da vi alle er forskellige. Men jeg synes at vi skal have samme rettigheder, samme muligheder og samme privilegier. Vi, som kvinder, skal kunne nyde seksuelle eventyr på lige fod med mænd, og ikke dømmes anderledes fordi vi er kvinder. Der er stadigvæk SÅ mange fordomme om kvinder der nyder sex, som har lyst, som har behov, og som taler om det. Vi er ikke ludere. Vi er ikke billige. Vi er bare ærlige. Jeg ville ønske at flere kvinder var ærlige. Jeg synes at vi skal acceptere at der på nogle punkter er forskelle på mænd og kvinder. Og jeg synes at vi skal værdsætte de forskelle. Men (og det er et stort men) det skal ikke accepteres at der er nogle ting der er okay for mænd og ikke for kvinder. Og omvendt for den sags skyld. Sund feminisme er for mig, at man accepterer forskelle, men kæmper for at der ikke skal være forskellige vilkår og normer.

Jeg er træt af at termet feminisme er blevet ekstremt negativt ladet. Det er efterhånden blevet til et skældsord, som man bruger om højtråbende kvinder, der vil have specialbehandling pga. deres køn. Det er ikke termets betydning, men desværre synes jeg, på mange måder, at det er den drejning det har taget. Folk der vil have “kvindekvoter” på arbejdspladserne, og hele etager på hoteller, hvor der ikke er mænd tilladt. Jeg tror på at man skal have et job fordi man fortjener det, ikke fordi arbejdspladsen har for lidt kvinder. Disse “kampe” synes jeg har været med til at give feminisme en negativt ladet betydning, og det er skide ærgerligt, for ordets betydning i sig selv, har jo et andet fokus. De kampe synes jeg ikke har noget med ligestilling at gøre. Jeg er for ligestilling, og det gælder begge veje. Kampen for ligestilling er jeg villig til at kæmpe! Kampen for specialbehandling fordi man er kvinde, vil jeg absolut ikke være med til at kæmpe.

Jeg synes at vi, som kvinder, skal tage kampen op selv, og blive bedre til ikke at dømme hinanden. Det ville være en fantastisk start hvis Karen ikke dømte Christina, og synes at hun er billig, fordi hun måske lige er blevet single efter 10 års ægteskab, og derfor har lyst til at have nogle uforpligtende seksuelle eventyr. Jeg skal også selv tage mig i ikke at dømme nogle gange. Ind imellem tænker jeg også noget om andre kvinder, som kommer helt bag på mig. Jeg er blevet bedre til at lade være, men det er noget man skal være opmærksom på. Negativitet avler kun negativitet, og hvis vi, helt individuelt, starter med at være gode imod hinanden, og ikke tale grimt om hinanden, så er vi altså nået  længere end vi tror.

Jeg synes at det er ærgerligt, at ligestilling stadig er noget vi overhovedet behøver at have fokus på i 2015, men sådan er det desværre. Når det handler om parforhold og seksuelle behov, er der stadigvæk en forskel på hvilken opførsel der er okay for kvinder og mænd, der er stadig forskelle på hvad der er socialt acceptabelt for kønnene. Kvinder har som udgangspunkt samme muligheder som mænd, men stadig er der ting der er ulige. Jeg håber at vi kan skabe et samfund, hvor der bare ER ligestilling hele vejen igennem. At det er en selvfølge. Jeg håber at mine kommende børn vokser op i et samfund hvor kampen for ligestilling er noget de hører om i historietimerne, og som ikke er en vedvarende kamp, som også de skal være med til at kæmpe.

 

tumblr_n9fcozBNlR1trd5j4o1_500

 

 

14 kommentarer

 • lina

  hej 🙂
  tak for dette indlæg, det synes jeg er super fedt at du skriver om feminisme.

  men jeg har nogle spørgsmål til dine holdninger: hvad synes du så om street harrassment? hvad synes du om kvindens billede i medierne? og hvad synes du om, at der stadig væk er massere (uden overdrivelse) af kvinder, der bliver voldtaget – også i danmark?
  for det er nemlig de ting, hele feminismen handler om – ikke KUN ligestilling i et parforhold – selvfølgelig også om det, og om seksualitet generelt, om at hver kvinde selv må have lov til at vælge hvem de har sex med eller ikke har sex med.

  hvad synes du skal man gøre for at der er samme muligheder jobmæssigt for kvinder som der er for mænd, hvis ikke man indfører en kvinde kvote? jeg er helt enig i, at der i et perfekt samfund ikke skal være brug for sådan en kvote, og at en person burde blive ansat fordi de er gode og professionelle og ikke fordi de har et specifik køn. men faktum er, at vi ikke har et perfekt samfund endnu og at mænd stadig væk får bedre jobs i højere positioner med mere løn end kvinder gør. hvad er så dit foreslag på at finde en løsning til dette problem?

  jeg har personlig aldrig mødt eller læst om feminister, der kæmper for at kvinder får flere rettigheder end mænd. hvis man kommer dybere ind i debatten, så giver alle de ting som de mere “ekstreme” feminister siger faktisk mening. og jeg synes ærlig talt at det er lidt uretfærdigt at kritisere de feminister der faktisk er ansvarlige for at vi i dag har alle de rettigheder vi har – for det er nemlig lige præcis dem som nu bliver kaldt ekstreme.

  anyways, jeg er spændt på dit svar, og jeg synes at det er super fedt at din blog også giver plads til sådan nogle diskussioner ind i mellem 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Mht. voldtægt f.eks. så synes jeg ikke som sådan at det er et issue som handler om feminisme. Jeg tror ikke at der er nogle raske mennesker der ser det som socialt acceptabelt at voldtage. Det er syge mennesker der voldtager. Mennesker med en brist. Mennesker der har voldsomme problemer, på et psykologisk plan. Der er desværre syge mennesker alle steder – og det tror jeg desværre ikke kan modarbejdes med feministiske tiltag. Det er et “legal issue”. Det tror jeg ikke vi kan bekæmpe med andet end lovgivning. At man så måske kan kalde kampen for at få straffen for voldtægt til at blive hårdere, et feministisk tiltag, er så en anden ting.

   Nu har jeg personligt siddet i flere forskellige ansættelsesudvalg, og jeg har aldrig været ude for, at der blev taget højde for kandidaternes køn. Det har udelukkende handlet om at finde den bedste kandidat til stillingen. Jeg siger ikke at det ikke finder sted, med forskelsbehandling på arbejdspladserne. Jeg tror bare at det i høj grad handler om at dygtiggøre sig. Kvindekvoter synes jeg bestemt ikke er en løsning. Det synes jeg, skaber forskelsbehandling og ikke modarbejder forskelsbehandling. Jeg synes heller ikke at ligestilling er, at der er lige mange mænd og kvinder på arbejdspladser. Ligestilling for mig er at man bliver ansat efter sine kvalifikationer. At man bliver ansat fordi man er den bedste kandidat. Måske HAR de mænd der bliver valgt, fremfor kvinder, bare lige den tand ekstra kvalifikation, eller måske passer hans personlighed bedre ind i teamet, eller noget helt tredje.

   De ting man kæmpede for før i tiden, såsom at kvinderne kom på arbejdsmarkedet, fik stemmeret osv. det var ting som der blev nødt til at kæmpes for. Ting som jeg er meget taknemlig for den dag i dag. Fordi der faktisk VAR fundamentale forskelle på hvad der var okay for mænd og kvinder. Der er ikke de samme forskellige i dag. I dag er det ikke lovgivninger der skal ændres, for at ligestilling er en realitet i vores samfund. Det er mere holdningerne i samfundet der har brug for at blive ændret. Vi har realistisk set alle de samme muligheder som mænd. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • lina

   tak for svaret, jeg kan faktisk godt se hvad du mener 🙂

   det her er måske et mærkeligt måde at understrege min pointe, men jeg synes det forklarer de såkaldte “ekstreme” feministiske holdninger temmelig godt (for ja, de her emner er præcist hvad feminisme handler om): https://www.youtube.com/watch?v=eosTHMwVhyk

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymusen

   Man kan vel stille mænd og kvinders sex forbrug op som en bil således: Der er en naturlig begrænsning på mænd og det er simpelthen, kvinder! Derfor kan det være imponerende at en mand har været sammen med mange fordi han jo må kunne noget med det andet køn?
   Kvinder: Den eneste begrænsning på kvinder er jer selv og det at i dømmer hinanden, Hvis man kan vinde et spil 24/7 dag ud, dag ind lige meget hvordan jeres udseende er, udelukkende grundet af hvilket køn i er født med, så er det jo ikke nogen bedrift.. Det kan feminister vist skrive under på.. Men sagen er at hvis i gjorde hvad i har lyst til og fjerner begrænseren, så ender i med at køre jer selv i stykker.. Jeps det var kvinder og mænds sexliv i form af en bil..

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Er så enig med dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristian

  Det er mit klare indtryk, at kvinder i Danmark ikke ønsker ligestilling. De ønsker fordele og fortrinsret på bekostning af mænd. De vil have bedre betingelser end mænd, og de er ligeglade med, hvilke konsekvenser det har for mænd.

  Ligestillingsdebatten i Danmark er ikke en ligestillingsdebat. Det er kønsfascisme, hvor det handler om at give kvinder fordele på bekostning af mænd.

  Du har ret i, at det primært er kvinder, der kalder andre kvinder for billig. Det er jeg enig i. Men kvinder burde også stoppe med at dømme mænd. Kvinder brokker sig over, at de ikke kan have sex med mange mænd uden at blive stemplet som billig. Men kvinder stempler mandlige jomfruer som ynkelige tabere. Hvis I kvinder ikke vil dømmes fordi I har mange sexpartnere, så skal I heller ikke dømme mænd, der er jomfruer, eller som kun har lidt sex-erfaring.

  Og der er flere eksempler. For eksempel: sexlegetøj. Kvinder synes, at de selv er seje og selvstændige, hvis de bruger sexlegetøj. Men hvis en mand bruger sexlegetøj, så er han en ynkelig taber, der ikke kan få fisse. Den holdning har de fleste danske kvinder nu om dage.

  Næste eksempel: maskulinitet vs. femininitet. Kvinder mener, at alle kvinder er feminine uanset deres højde, vægt og udseende. Men kvinder mener også, at det KUN er HØJE mænd, som er maskuline. Mænd af gennemsnitshøjde kan kun være maskuline, hvis de har store muskler og en stor pik. Eller hvis de har et “maskulint” erhverv. Og lave mænd? De kan glemme alt om nogensinde at blive betragtet som værende maskulin, ifølge kvinder. Og det er det samme med pikstørrelse: mænd med store pikke er mere maskuline, ifølge kvinder. De er simpelthen mere mand end de mænd, der kun har en gennemsnitlig eller lille pik. Prøv at forestil dig, hvad der ville ske, hvis mænd gik rundt og sagde de samme ting om femininitet, bryststørrelse og fissestørrelse.

  Kvinder elsker også at bruge udtrykket ”en rigtig mand”, men de kan ikke tåle udtrykket ”en rigtig kvinde”. Kvinder har intet problem med at dømme og dehumanisere mænd, men de kan ikke tåle, når mænd gør det. Og det er MEGET mere udbredt blandt kvinder end blandt mænd…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Hallelujah for det her indlæg. Kunne ikke være mere enig – særligt med hensyn til det med den seksuelle erfaring. Min veninde sagde for noget tid siden, at hun synes jeg var begyndt at blive billig, fordi jeg havde været sammen med 4 forskellige fyre. Dog har hun ikke noget problem med at vores fælles ven, knalder til højre og venstre. Tænkte bare seriøst? Der er intet at skamme sig over omkring sine seksuelle bedrifter, hvad enten man er mand eller kvinde! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   DU skal simpelthen gøre præcis hvad DU har lyst til! Det er det jeg mener.. Vi kvinder er simpelthen eksperter i at dømme hinanden, og være med til at holde liv i de fordomme der er.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymusen

   Kvinder kan gå ned på et hvilken som helst gadehjørne og råbe: Gi mig sex! og der ville højst sandsynligt være flere bejlere i løbet af få minutter. Hvis det var en mand skulle han da være ualmindeligt høj og lækker for at fange noget interesse.. Vi må konstatere at kvinder har nemmere ved at få sex,
   Og efter kvinder bliver mere og mere bevidste om at de kan vælge og vrage bliver de overfladiske og vil have en mand på min 1.85 og helst så lækker som muligt, selvom de ikke selv kan leve op til det udseende mæssigt..
   Tendensen er at personlighed kommer i anden række..
   Og nu hvor det er lettere end nogensinde før, ja i kan jo bare hente en app og wupti 100-200 sex tilbud om dagen (har selv været undercover) Er det sværere at være mand der søger oprigtig kærlighed end nogensinde før..
   Man bliver nød til som mand at gå efter kvinder man egentlig ikke synes er smukke…For pæne piger er altid på jagt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alberte

  Har aldrig skrevet en kommentar på din blog før, men har fulgt den i et års tid nu. Synes virkelig det her er et godt indlæg, og virkelig noget jeg går meget op i selv! Hurra for ligestiling og Tinderslut

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hi

  Måske hvis der ikke var så mange mande-hadende feminister kunne det være i ikke havde så dårligt ry?

  Anyway: siden du påstår du er for lighed har jeg et spørgsmål:

  Ville du ha’ det fint med en blog for mænd, skrevet af mænd, hvor de egentlig ikke lavede andet end at diskuterede hvor stramme eller slapper visse kvinders fisser var?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   I? Hvorfor er de, at du mener, at jeg er under kategorien “mande-hadende feminist”?

   Og så vil jeg da gerne lige vide hvordan du kan sammenligne en sådan blog med min blog? Jeg skriver jo ikke om hvor stive eller slappe mænds pikke er? Jeg skriver om mange forskellige emner, og jeg taler ofte mændenes sag. Jeg kan ikke se hvordan det kan sammenlignes.

   Jeg ville nok selv synes det var super klamt at læse en blog udelukkende om fisser. Men det skal du da bestemt have lov til – jeg kan jo vælge at lade vær’ med at læse med.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen der gik + Datingkalender uge 32