Tinderslut leger Life coach #26

At date en gentleman #Firstworldproblems

Okay, det lyder måske lidt underligt det her, især eftersom jeg har datet i stor stil de seneste års tid, men jeg har faktisk ikke været vant til, det der med, at mænd har insisteret på at betale, hvis man var ude og spise. Og holder døren for en, trækker stolen ud for en, lytter til hvad man har at sige osv. Selvfølgelig er der flere af de søde mænd jeg har datet, som har gjort sig i det, men faktum er, at jeg i mine tidligere forhold ikke har været vant til det. Det var faktisk mig der gav de fleste af gangene. Og forstå mig ret, jeg er på ingen måde for fin til at give en middag, og at være den der forkæler.

Men jeg har bare aldrig før været sammen med en, som jeg var forelsket i, som gjorde et stort nummer ud af gerne at ville mig, og som faktisk næsten blev fornærmet hvis jeg prøvede på, at overtale ham til at lade mig give. Bedstevennen vil gerne give, hver gang vi er ude at spise. Og det er altså ikke billige steder vi spiser, når det er. Vi kan begge to godt lide at spise og drikke lækkert, og prøve nye steder, men det er også bare ofte en halvpeberet fornøjelse. Og han VIL give. Det synes jeg sgu godt kan være grænseoverskridende. Jeg elsker det, jeg elsker at han viser mig at han vil mig, og nyder at forkæle mig. Men jeg er simpelthen så vant til at det er mig der giver, så jeg har svært ved at vænne mig til det. Også fordi min indtægt er betydeligt højere end hans er.

Jeg tror faktisk aldrig nogensinde min eks har inviteret mig ud at spise et lækkert sted, hvor han insisterede på at betale.. Det gør Bedstevennen ofte.

For at få det til at gå lidt mere lige op, gør jeg tit det, at hvis vi er hjemme ved mig, så bestiller jeg måske noget sushi, eller laver en lækker middag til ham, så han ikke altid er den der giver. Jeg elsker at jeg kan klare mig selv, og uden problemer kan betale for mig selv, og jeg nyder også at han gerne vil betale for mig, men jeg synes nogengange det er for meget. Hvad synes I? Skal jeg bare smile og være glad? For det er jeg jo faktisk, men det betyder også meget for mig, at jeg nogle gange kan være den der giver en middag, og være den der forkæler.

 

jennifer-dunno

24 kommentarer

 • Mia

  Har ik stået i din situation så kan ik hjælpe på den måde..
  Men kunne du ik på en eller anden måde overraske ham ved at sige i mødes et sted kl det og så skal i gå derfor over til en restuarent du gerne vil og så betale jeres middag?
  Altså sådan at han egentlig ik ved hvad der skal ske eller noget..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jo det kunne jeg sagtens gøre. 🙂 Spørgsmålet er bare om så ville insistere på at give alligevel. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha.. Jeg forstår godt dit problem. Min kæreste ville i starten også betale for alting, som vi foretog os. Min personlighed matcher din på dette punkt. Jeg følte faktisk at det både var lidt grænseoverskridende og lidt underligt ikke at betale for mig selv. Samtidig var det også helt vildt sødt, for det har jeg aldrig prøvet før. Det viser hvor fantastisk en fyr, han er. <3 Jeg er også bare vant til at klare mig selv, og jeg elsker også at være den, som forkæler min kæreste. Det gælder vel som altid bare om at finde den gyldne mellemvej. Det gjorde vi, fordi jeg fortalte ham, at jeg havde lyst til at forkæle ham, lige så meget som han forkæler mig. Så nu må jeg også godt få lov til at forkæle ham. Og hold kæft, det føles fedt. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Præcis – det er jo bare SÅ dejligt at være sammen med en der gerne vil forkæle, men nogle gange har man også bare brug for selv at være den der forkæler. 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • a.

  personligt føler jeg mig altid lidt mærkeligt når en mand holder mig døren og betaler alt og gør alle de gentleman ting. så er der den lille feminist i mig, der siger, at det ikke er rigtigt hvordan rollerne er opdelt mellem mænd og kvinder, og at det burde være sådan, at vi begge to kan betale en gang i mellem. det minder mig bare rigtig meget om det der med at manden arbejder og tjener pengene og kvinden er afhængig af ham. og selvom det sikkert ikke er det han vil udtrykke ved at invitere dig, så synes jeg stadig at det er trist at man alligevel agerer som om man var i “de gamle dage”. altså det er jo dér det kommer fra og vi lever i en anden tid nu, en tid hvor mænd og kvinder er ligestillet (for det meste i hvert fald), og derfor synes jeg også at “gentlemen manners” er lidt outdated 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg elsker nu det der gentleman-koncept. Men jeg tror også at det handler om, at jeg sætter stor pris på at man behandler hinanden godt, og med respekt. Det betyder dog ikke at jeg falder ind i en gammeldags kvinderolle. 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Helmundt Bastiansen

  Ligesom du selv siger, så kan du sagtens gøre en masse andre ting! Du kan jo lave en lækker middag derhjemme, bestille hjem eller lave en picnickurv, som I kan tage med et sted og spise. En anden idé som jeg selv har brugt nogle gange er at lave en surprise-dinner hvor DU inviterer ham ud et sted hvor I ikke har været før, og så kan du fortælle om at du tænkte på ham da du en dag gik forbi denne restaurant, og at du derfor gerne ville invitere ham ud netop der. Så burde dit argument for at betale være hjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Ja det er rigtigt. 😉 Det vil jeg overveje!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • DW

  Læste du lige mine tanker? Dit opslag her er som revet ud af mit liv 😉 min kæreste og jeg matcher 100% dig og bedstevennen på det her punkt. Jeg har efterhånden lært at “acceptere” at han bare VIL betale – og en dag snakkede vi om hvorfor.. det er nemlig det her omsorgs gen og det her behov mænd har for at forsørge sin kvinde. Min kæreste fortalte mig at han simpelthen føler han har mistet sine nosser hvis jeg betaler – haha! Et eller andet sted kan jeg godt følge ham i det, men på den anden side er jeg ligesom dig – og jeg elsker også at kunne give og betale noget engang imellem.. jeg synes helt sikkert du skal fortsætte med at invitere ham hjem på middag eller bestille noget lækkert sushi som du gør – det gør jeg også! og på den måde veksler min kæreste og jeg meget godt imellem at han giver en god middag i byen og jeg giver en god middag derhjemme 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha, ja fordi de kære mænd fortjener jo også en gang forkælelse! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • En random gut

  Umiddelbart virker du som en (til tider meget) selvstædig kvinde, og jeg kan gætte mig til at nogen fyrer kan synes det er intimiderende og ikke umiddelbart hviler i sigselv nok til at håndtere det. Så man bearbejder det forskelligt. Nogen har brug for bekræftelse hele tiden, andre vil hele tiden betale og vise de er “gentlemen” agtigt og lever sig i rollen som forsørger, for det er lidt hvad samfundet/opdragelse har lært os.
  Set fra en fyrs synspunkt, så er “ekstreme” reaktioner næsten altid en kompensation for noget andet.
  Feks kan det måske være at det går ham på at du tjener mere og på den måde gerne vil vise at, det kan godt være du tjener mere, men jeg er “manden” i forholdet og jeg betaler og forsørger osv.
  Men i bund og grund er det usikkerhed i mine øjne. Enten skal man finde en måde at acceptere det på og give dig plads til at være selvstændig og stole at du ikke vil se ham anderledes eller som noget mindre (det tror jeg han er bange for) eller også må han ud og knokle lidt mere så han kan “vinde” sin plads som forsørger uden at det gør ondt i pengepungen.
  Det er fint nok at han gerne vil betale, men den dag han ikke har “råd” til det, vil det påvirke hans selvværd, da det lyder som han definere sigselv som en forsørger. Og hvis han lige pludselig ikke er det, hvad er han så?
  Enten accepter at du gerne vil betale og give dig lov at folde dig ud, eller os gør noget ved det hvis det betyder meget for ham at “tjene mere” (hvilket lyder til at han gør… lidt).

  Ved ikke om det giver mening, men håber du forstår min pointe 🙂

  Just my two cents.

  wham bam thank you ma’am

  Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg forstår sagtens din pointe. 😉 Tak for input! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna

  Min kæreste betaler for mig på restaurant, på rejser og hvis jeg mangler noget betaler han også. Han tjener mere end mig, så han har mulighed for det. Han holder døren , kommer med blomster og jeg kan ikke forstå at der er kvinder der har problemer med at modtage. Vi kan give på så mange andre områder, og jeg synes godt om at rollerne er fordelte på denne måde, andre finder det måske gammeldags 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg er generelt ikke til den gammeldags kønsrollefordeling, men det er sødt at Bedstevennen gerne vil forkæle mig – så længe at der er plads til at jeg også forkæler ham. Jeg vil gerne have at det er nogenlunde ligeligt fordelt. 🙂 Og han er slet ikke gammeldags generelt. Jeg tror bare at han ser det som en gestus.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg har en god idé: gå ind på earlybird.dk og bestil bord et lækkert sted – der betaler man nemlig med det samme 😉 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • charlotte

  Hvad med om du giver nogle oplevelser? Du kan jo sige du havde nogle oplevelsesgavekort liggende fra jul 🙂 Ud og trætopsklatre, kajak i havnen, skovtur på Amager Strandpark (her leger vi det bliver sommer i år), koncertbilletter, ølsmagning, helikoptertur eller noget helt syvende! Det jo bare betalt på forhånd og kræver ikke nogen galant snupper regningen bagefter.
  Og så kan I jo samle appetit til middagen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det vil jeg helt klart. Tusinde tak – smaddergod idé! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror, Bedstevennen har det lidt ligesom jeg: Jeg vil SÅ gerne glæde dem, jeg holder af; Hans måde er måske at give dyre middage. Hvis nogle så afviser det, man virkelig gerne vil, blot for at glæde dem, kan det godt virke afvisende. Så, selvom det ikke er nemt, så tror jeg, du skal prøve at affinde dig med det – for det meste. Ikke, at du ikke må bemærke over for ham engang imellem, at du gerne vil betale. Men også virk glad og taknemmelig, for han gør det jo sikkert for at glæde sin elskede

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Jeg er bestemt også glad og taknemmelig, for det er jo bare SÅ sødt af ham 😀 Du har nok ret, jeg vil også bare gerne forkæle ham.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anonym

  Jeg synes du gør det helt rigtige ved at gøre/købe andre ting for og til ham. Min personlige erfaring er, at det er meget federe at give og få, hvis der ikke er nogen der føler pligt til at skrue op eller ned hverken generelt eller i bestemte situationer, men at det bare glider lidt frem og tilbage. I nogle forhold er det en utopisk tanke, men i andre (hvilket jeg tror inkluderer dig og bedstevennen) fungerer det fantastisk og man bliver utrolig godt tilpas af det, specielt fordi det ikke bliver endnu et (very real) “first-word”-dilemma i forholdet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Det er lige netop det, vi vil lige gerne forkæle hinanden, men nogle gange spænder han en lille smule ben for at jeg kan forkæle ham, ved at insistere på at betale for middage. Men jeg må bare finde på nogle andre kreative måder at gøre det på så 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  haha åh gud jeg kender det aaalt for godt! Det er sådan en lidt blandet følelse når min kæreste betaler og jeg er tit sådan “såååe deeet..”
  ELSKER virkelig at han gerne vil forkæle mig nogengange, men kan godt føle mig lidt som en nasser. Jeg vil jo gerne være selvstændig og kunne klare mig selv.
  I starten måtte jeg slet ikke betale og vi havde tit diskutioner (jeps! Vi var et af de par) om hvem der skulle betale når det endelig var.
  Nu er min kæreste dog blevet lidt mindre hys med at han SKAL betale og ofte deler vi bare regningen op – dog betaler han altid med sit kort og så sender jeg bare pengene på mobilepay bagefter haha. Han vil jo gerne vise sig som den helt store geneltman overfor andre mennesker 😉 så åndssvag haha.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tinderslut

   Haha, det har jeg også gjort i trods et par gange (det samme har han), altså overført penge via mobilepay hvis jeg også vil betale! :p

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tinderslut leger Life coach #26